Haberler

Acura NSX için geri sayım başladı




Çok uzun zamandır spor otomobil hayranlarının merakla beklediği, ilk jenerasyonu ile gönüllere taht kuran NSX, gelecek ay Detroit’te düzenlenecek olan “North American International Auto Show” (NAIAS)’da tanıtılacak.

Medyaya servis edilen video ve fotoğraflarda görülen aracın, markanın daha önce 2013 yılında Geneva Motor Show’da konsept olarak sergilediği araçla neredeyse aynı olduğu görülüyor. Acura,markanın sportif ruhunu tekrar ortaya çıkaracak olan 2. jenerasyon NSX’i “Sportiflikte yeni bir deneyim” diye anlatırken, çift turbolu motora eşlik eden 3 adet elektrik motoruyla oluşturulmuş kombinasyonu ise “Sport Hybrid” olarak adlandırıyor.

İkinci jenerasyon NSX, ilk olarak 2005 yılında duyurulmuş ve 2012 NAIAS’da konsept olarak sergilenmişti. Tüm bu gelişmelerin ışığında Acura, NSX’in üretime hazır modelinin tanıtımını Ocak ayının 12’sinde, NAIAS’da yapacağını duyurdu. Yeni NSX, markanın Ohio-Marysville’de kurduğu Performans Üretim Merkezi’nde üretilecek.

2016 yılında satışına başlanması planlanan NSX, “Acura Design Studio”da tasarlanırken, gelişim sürecinde ise Acura mühendisleri,  North American R&D (Research & Development) firmasıyla birlikte çalışmış.

Toplamda 4 adet motora sahip olan NSX’de; ortaya konumlandırılmış, çift turbolu, direkt enjeksiyonlu bir V6 motor tarafından arka tekerleklere güç iletilirken, ön tekerlekler ise 2 adet elektrik motoru tarafından besleniyor. SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive) sisteminin kullanıldığı araçta, ayrıca 3. bir elektrik motoru ise çift kavramalı şanzıman ile birleştirilerek içten yanmalı motora destek olması sağlanmış.

Fiyatının Audi R8’e yakın olacağı belirtilen NSX’in performansının ise Ferrari 458 Italy’i kıskandıracağı gelen bilgiler arasında.

http://www.youtube.com/watch?v=w0RJsqrS0NY

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu