Haberler

SuperCar Lites, İstanbul’daydı




First Corner Motorsport Ltd. tarafından düzenlenen SuperCar Lites Test Günü kapsamında 12 farklı ülkeden 23 sporcu Intercity Istanbul Park Pisti’nde unutulmaz bir gün yaşadı. FIA Dünya Rallikros Şampiyonası İstanbul ayağının yapıldığı pist test günü için kullanılırken, katılımcılar sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki seansta SuperCar Lites otomobillerinin limitlerini keşfetme şansı buldu.

Tasarımı ve üretimi Avitaş Motorsport tarafından İstanbul’da yapılan SuperCar Lites, FIA tarafından onaylı ilk Türk rallikros otomobili olma ünvanına sahip. 2014 yılında FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’nın yanısıra Amerika’da düzenlenen Global Rallikros Şampiyonası ve İsveç merkezli organize edilen İskandinav Rallikros Şampiyonası’nda Avitaş Motorsport’un üretip ihraç ettiği toplam 27 adet SuperCar Lites kullanıldı. Geçtiğimiz sezonun bu büyük uluslararası başarısının etkileri sürerken 2015 sezonunda SuperCar Lites ile yarışmak isteyen sporcuların yoğun talebi üzerine test günü düzenlendi.

FIA Dünya Rallikros Takımlar Şampiyonluğunu kazanan Olsbergs MSE Takım Direktörü Andreas Eriksson’un verdiği brifingle başlayan test gününde katılımcılar 3 grupta piste çıktı. 2014 FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’nı dördüncü sırada bitirme başarısını gösteren Andreas Bakkerud, RX Lites 2014 Şampiyonu Kevin Eriksson ve İskandinav SuperCar Şampiyonu Sebastian Eriksson sağ koltuğa oturarak hem tecrübelerini paylaştı ve hem de katılımcıların test günü boyunca en etkili şekilde kendilerini geliştirmelerinde yardımcı oldu.

Test gününde dört Türk sporcu da hazır bulundu. Genç ve yetenekli motosiklet yarışçısı Toprak Razgatlıoğlu, gelecek vadeden genç sporcu Can Tolon, Türk Otomobil Sporlarının duayenlerinden Ali Başakıncı ve Ankaralı pist pilotu Tamer Dağlı, otomobili gerçek bir rallikros pistinde test etme imkanı buldu.

Test sonrası Avitaş Motorsport’un tasarım ve üretim merkezini de ziyaret eden yabancı misafirler, tüm süreçleri yakından inceleme fırsatı buldular.

Avitaş Motorsport Direktörü Halid Avdagiç test günüyle ilgili olarak “İstanbul’da böylesine büyük ve uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmak bizim için büyük gurur. Artık ülkemiz yarış otomobili tasarlayıp üretmenin yanı sıra bu tip büyük organizasyonlara da ev sahipliği yapabilecek altyapı ve kapasiteye sahip. Biz de bu potansiyeli uluslararası boyutlarda değerlendirmek için büyük emek veriyoruz. 12 farklı ülkeden gelen sporculara ve yakınlarına bir gün öncesinde İstanbul’un tarihi mekanlarını gezdirmek de dahil olmak üzere son derece kapsamlı ve iyi organize bir süreç geçirdik. Katılımcılardan aldığımız tepkiler son derece olumlu ve ürettiğimiz yarış otomobillerinin dünya çapında bu kadar yüksek ilgi görmesi tüm ekibimizin en büyük motivasyonu.” dedi.

Gördüğü ilgi üzerine 2015 FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’nda 8 yarışa çıkartılan RX Lites serisi yine Avitaş Motorsport’un ürettiği otomobillerle düzenlenecek ve tüm dünyadan rallikros fanatikleri yerinde ve televizyondan canlı olarak izleme şansı bulacaklar.

Kaynak: Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu