Haberler

Lamborghini Asterion üretime girebilir




Lamborghini henüz, Paris motor show’da ilk kez görücüye çıkan  Asterion konsept modelini üretime sokma fikrinden tam olarak vazgeçmedi.

Paris’te yapılan dünya prömiyerden sonra, Lamborghini CEO’su Stephan Winkelmann Asterion konsept’i  “teknolojinin son harikası” olarak tanımlamıştı. Şimdi ise araştırma ve geliştirme başkanı Maurizio Reggiani’nin söylediğine göre Lamborghini aracın muhtemel fiyat etiketinin ne olacağını tartışıyor.

Söylentilere göre  Asterion üretime geçerse hibrit sistemleriyle birlikte yaklaşık £350,000 fiyat etiketine sahip olacak.

Asterion kaputu altında 610 BG V10 5.2-litre atmosferik motoruna ek olarak ön tekerlere güç aktaran iki adet elektrik motorunu da barındırıyor. Modelde üçüncü bir elektrik motoru ise yeni geliştirilen 7 ileri şanzımana işlev kazandırıyor. Toplamda 910 BG’lik gücü ile 0-100 hızlanmasını 3 saniyede tamamlayıp maksimum 320 km hıza ulaşabiliyor.

Lamborghini Asterion sadece elektrik motoru ile de kullanılabiliyor ve 50 km menzile sahip.  Sadece elektrik motoru ile model 125 km/s hıza ulaşabiliyor. Hibrit modda kullanılırken model sadece 4.2 litre yakıt tüketiyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. What can I do sometimes ? Yani agabey biraz bizim alabilecegimiz araclara yogunlassak san.ki daha hayirli bu haberi okumak istesem yurt disi mensei olan 10 tane site var birde videolu falan bunlari yesillik olsun diyemi koyuyonuz .Kayseride yadiyorum ve hayatimda lamborghini gormedim bir ferrari vardi ortalikta cirit atan gorunce ben durum su oldu “Ferrari goren masum Türkler” 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu