Haberler

Yeni Astra’nın acelesi yok




Opel, İtalya’nın Monza kentinde test edilirken kameralara takılan yeni Astra’nın tanıtımı için acele etmiyor.

7. nesliyle yollara çıkmaya hazırlanan Yeni Astra’yı Mart ayında gerçekleştirilecek olan Geneva Motor Show’da sergileme gibi bir planlarının olmadığını açıklayan Opel yetkilileri, kısa bir zaman önce tanıtılarak “Agila”nın yerini alacağı açıklanan Opel’in yepyeni modeli “Karl”ın ise ilk kez İsviçre’de sergileneceğini belirttiler.

Son jenerasyonu simgeleyen Astra K’nin resmi olarak ne zaman tanıtılacağı hakkında herhangi bir bilgi verilmezken, modelin Eylül ayının ortasında gerçekleşecek olan Frankfurt Motor Show’da sergilenip hemen ardından da satışa sunulma ihtimali yüksek. Yeni Astra’nın rakipleri ile olan rekabeti göz önüne alındığında 100 kg kadar hafif olacağı beklenirken, Monza’da objektiflere takılan otomobilin gövde tasarımına baktığımızda daha geniş bir iç mekan ile karşılaşacağımızı belirtmemiz yanlış olmaz.

Geçtiğimiz günlerde gelecek nesil Astra OPC’nin 2017’de yollarda olmasını planladığını belirten Opel, OPC’de kullanılacak olan 1.6 litrelik 280 BG güç üreten turboşarj bir motor üzerinde de çalışmalar yaptığını duyurdu.

Opel’in Gliwice, Polonya ve Ellesmere Port ,İngiltere’de bulunan fabrikalarında üretilecek olan Yeni Astra, ilk kez a’dan z’ye  Almanya sınırları dışında üretilmiş olacak.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu