Haberler

Yeni Octavia, Skoda’ya güç katıyor




Skoda’nın itici gücü Octavia başarılarına devam ediyor. Teknolojisinin yanında insan hayatını kolaylaştıran pratikliği ve konforuyla dikkat çeken yeni jenerasyon Octavia’nın 500 binincisi üretim bandından indirildi. Mlada Boleslav fabrikasında üretilen bu otomobil, beyaz renkli bir Octavia GreenLine oldu. İlk kez 2012 yılında tanıtılan üçüncü jenerasyon Octavia, sınıfında fark yaratan özellikleriyle birlikte satıldığı pazarlarda güçlü satış rakamları elde etmeye devam ediyor.

Skoda’nın duygulara hitap eden modellerinin başında gelen Octavia, 500 bininci kullanıcısının kalbini fethetmeye hazırlanıyor. Üçüncü jenerasyon Octavia, konforlu, güvenli ve ferah kabiniyle sınıfında dikkat çeken bir otomobil olarak da çarpıcı özelliklere sahip. Bununla birlikte çok yönlü donanım özellikleriyle sınıfına rakipsiz bir pratiklik getiren Octavia, Combi ve Sedan versiyonlarının yanı sıra önden çekişli veya dört çeker seçenekleriyle de sunuluyor. Ayrıca tüm zamanların en hızlı Octavia’sı olan Octavia RS dizel (184 HP) veya benzinli (220 HP) olarak yollardaki yerini alıyor.

Skoda’nın uluslararası alanda ve Türkiye’de istikrarlı bir biçimde büyümesinde Octavia’nın büyük bir payı bulunuyor. İlk olarak 1996 yılında üretilen Octavia modelinin, 2005 yılında ikinci jenerasyonu üretildi. Şu anda yaklaşık 20 yıllık bir geçmişe sahip olan model, bir anlamda Skoda’nın hızlı çıkışını simgeliyor. 1996’dan bu yana yaklaşık 4.5 milyon Octavia satıldı ve bu rakam Skoda markasının tüm zamanlardaki satışlarının yüzde 40’ını kapsıyor. Bu çıkıştan güç alan Skoda, gelecek dönemlerde dünya çapında yıllık 1.5 milyon araç satmayı hedefliyor.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu