Haberler

Lamborghini Urus kamuflajla yakalandı!




2012’de konseptinin tanıtılmasından sonra sayısız çizim ve tasarım ile karşımıza çıkan Lamborghini Urus, kamuflajlı şekilde casus fotoğrafçılara yakalandı.

Lamborghini Urus pek detay vermiyor

Casus fotoğrafçılara yakalanan Lamborghini’nin yeni boğası, üretim versiyonunun üzerinde kamuflajla görüntülendi. Otomobilin üzerinde bulunan kamuflaj, otomobilin dizaynı hakkında net bilgiler vermiyor ancak konseptten çok da sapılmadığı görülebiliyor. Konseptle arasında görünürde ufak tefek farklılıklar bulunduran otomobil, gerçek bir Lamborghini olmaya hazır görünüyor.

Urus’un, Lamborghini’nin 2017 Aventador S’te kullanmaya başladığı yeni ön yüz dizaynına sahip olduğu görülebiliyor. Konsept ile boyutları hemen hemen aynı olan otomobil, bazı kıvrımlar ile biraz daha evcil bir görüntüye sahip olmuş. Bu evcilleştirme operasyonu için otomobilin arkası biraz daha yuvarlak hatlarla belirlenmiş. Otomobilin tamponunda bulunan hava kanalları, konseptten biraz daha küçültülürken, eski keskin hatları da biraz köreltilmiş. Farlar ise konseptle hemen birebir görünüyor ancak kamuflaj sebebiyle bundan emin olmak pek de mümkün değil.

Konsepti mi daha güzel yoksa gerçeği mi?

Konseptiyle benzerliklerinin yanı sıra farklılıkları da dikkat çeken Lamborghini Urus, aynı konseptte olduğu gibi çamurluk çıkıntılarına sahip. Yanlarda bulunan çıkıntılı kapı yapısı, konseptte olduğu gibi üretim modelinde de mevcut ancak artık o kadar da agresif durmuyor. Tıpkı BMW X6’dakini andıran kalın tavan, konsept ile hemen hemen benzerlik gösteriyor. Tek farkı, üretim modelinde tavan raylarının bulunması. Otomobilin arka kısmının fotoğrafları bulunmadığı için, arka kısım ile ilgili fikir sahibi olmak pek mümkün değil.

Önceki hafta Lamborghini, Urus’un üretiminin Nisan ayında başlayacağını açıklamıştı. Bu da demek oluyor ki, üretim versiyonunun kamuflajsız halini pek yakında göreceğiz. Urus, çift turboşarjlı bir V8 motor ve plug-in hibrit seçenekleri ile gelecek.

Fotoğraf kaynağı: www.autoblog.com

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Lamborghini Urus’un gelmesiyle birlikte ultra lüks SUV sınıfında rekabet artacaktır. Ben Lamborghini’den sonra Ferrari’nin de istesede, istemesede ultra lüks SUV sınıfına er yada geç gireceğini düşünüyorum. Lamborghini bile girmişken Ferrari’nin rakiplerinde geri kalacağını asla düşünmüyorum

    1. Bentley Bentayga’yla, Maserati’nin de Levante’yla girdiği Aston Martin, Rolls-Royce ve Maybach gibi markalarında girmeye hazırlandığı bir segmente Ferrari uzaktan bakamaz. Ferrari bence de çok yakın bir zamanda girecektir. Her ne kadar Ferrari CEO’su Sergio Marchionne bu iddiları yalansada

  2. VAG bünyesine kattığı her markanın ruhunu söktü aldı. Piyasanın içine etti resmen. Lambo’nun buna ihtiyacımı var? VAG günden güne bozuyor kendini, gözlerini para bürümüş herhalde ne kadar çok satsak o kadar iyi diye düşünüyorlar sanırım

    1. Veyronun motor ve sanzimani bastan asagi vw urunu mesela. ikisi de vw nin motor fabrikasinda uretiliyor. Vw bugattiyi alana kadar zaten bugatti denen bisey yoktu. Vw kendi muhendisleriyle markayi yeniden diriltti. Bi baglamda bugartinin ismini aldi yani. Vw grubu icinde en ozerk iki marka porsche ve lamborghini. Bunlara daha cok ar-ge destegi veriliyor. Veyron belgeselini izlemenizi tavsiye ederim. Araci gelistiren muhendislerin hepsi almandı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu