Haberler

Nissan Rogue’lar geri çağrılıyor




Nissan, crossover segmentinde bulunan Rogue adlı modelinin 34.000 tanesini ABD’de geri çağırdı. Nissan ve ABD’deki Trafik Güvenliği idaresi tarafından açıklanan geri çağırmanın nedeninin ise problemli vites ve fren sorunu olduğu belirtildi. Araba park konumundayken, vitesi frene basılmadan değişebildiği için ortaya çıkan problemin, aracın kolayca çalınmasına veya aracın beklenmeyen bir anda hareket etmesine yol açabileceği belirtildi.

Geri çağrılmadan yaklaşık 34 bin araç sahibi ve henüz satılmamış yaklaşık 1000 adet sıfır km araç etkilendi. Araçların 10 Şubat ve 13 Mayıs arasında satıldığı biliniyor. 3 aylık bu dönemde 70000 adet satış rakamına ulaşan Rogue’ların yaklaşık yarısı bu geri çağrılmadan etkilendi. Tek motor ve şanzıman kombinasyonuyla sunulan aracın hatalı veya hatasız olmasını, önden çeker veya 4 çeker olması belirliyor.

Sorunun çözümü için araçların bayiye götürülerek orada vites kolunun incelenmesi ve gereken durumda vites topuzunun değişmesi gerekiyor.

 

Metehan Can Cirak

İlk oyuncağım da dahil olmak üzere hayatımın her evresinde otomobiller oldu. Lise zamanımda otomobillere olan ilgimin hobi düzeyinde kalamayacağını anlamamla gelecekteki yaşamımı da otomobiller üzerine kurmak istediğime karar verdim. Şuanda Bilkent Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi alıyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu