Haberler

Land Rover Defender, sınırlı üretim modellerle veda ediyor




Ondan iyisini belki de yalnızca askeri araçlarda bulabileceğiniz harika arazi kabiliyetlerine sahip olan ve ilk çıkışından bu yana kendine çok büyük bir hayran kitlesi toplamış Land Rover Defender, 2015’in Aralık ayında üretiminin sona erdirilmesiyle 67 yıllık macerasının sonuna geliyor. Bu kadar sevilen bir aracın üretimine son verilmesinin sebebi ise Euro 6 regülasyonları, uzun zamandır değişmeyen eski şasi teknolojisi ve artık eski kalan kabin ve kabin içi detayları.

Sevindirici haber ise yine Land Rover’dan geldi. 2016 yazında piyasaya sürülmesi planlanan yeni Defender, dış tasarımında 2011 yılında tanıtılan Land Rover DC 100 konseptinden izler taşıyacak. Ayrıca tamamen yeni bir platform kullanılacak olan araçta turboşarjlı üniteler görev yapacak ve bir çok yüksek teknoloji ekipman bulunacak.

Bu yeni model piyasaya sürülene kadar ise Land Rover, efsanevi Defender’ın jübilesi için üreteceği 3 farklı sınırlı üretim modeli, İngiltere’deki Red Wharf Bay’de araçlarla kumda 1 kilometrelik bir Defender çizimi yaparak tanıttı.

Bu 3 modelden birincisi Autobiography Edition. Diğer Land Rover modellerinin Autobiography versiyonları gibi bu araç da performans, konfor ve lüks odaklı. Araçta standart olarak çift renk boya ve full Windsor derisi iç mekan mevcut, ayrıca yaklaşık 30 HP’lik bir güç artışı söz konusu. Defender Autobiography Edition, İngiltere’de yalnızca 80 adet satılacak.

İkinci model ise Heritage Edition. Bu modelde Land Rover’ın geçmişteki modellerinden bolca izler görmek mümkün, ancak bu nostaljik dizayn öğeleri modern konforla birleştirilmiş. Araç Grasmere Yeşili rengi gövde ve beyaz tavan ile üretilecek, aynı zamanda ilk Land Rover’ın plakası olan HUE 166, aracın gövdesinde çıkartma olarak görülebilecek. Heritage Edition’ın üretim adedi ise 400.

Son model ise Adventure Edition, adından da anlaşılabileceği gibi doğa ve off-road severlere yönelik. Bu araçta standart olarak daha güçlü bir alt gövde koruması, Goodyear MT/R lastikler ve deri iç mekan sunuluyor. Bu 3 model arasında üretimi en fazla yapılacak olan araç 600 adet ile Adventure Edition.

Bu 3 modeli aşağıdaki videoda ve galeride daha yakından görebilirsiniz.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=TvmZ5ysduDM&w=560&h=315]

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu