FeaturedHaberler

Makyajlı Opel Astra, PSA motorları ile duyuruldu




Yeni jenerasyonu üzerinde çalışmalara başlanan Opel Astra, mevcut kasasının makyajlı yüzüyle duyuruldu. PSA üretimi motorlar ile elini güçlendiren makyajlı Astra ile ilgili detaylar haberimizde!

Opel Astra K, PSA’nın verimli motor ailesine kavuştu!

Yüzü yavaş yavaş eskimeye başlayan Opel Astra K, Alman markanın PSA çatısına girmeden önceki son modelleri arasında yer alıyor. Bu yüzden C-hatchback modelin yakın zamanda yeni kasasına kavuşması bekleniyor. Bunun öncesinde gelen makyaj operasyonu ise sürpriz değil, zira makyajlı Astra uzun sayılabilecek bir süredir test ediliyordu.

Makyaj operasyonuna kozmetik açıdan baktığımızda göze çarpan kritik bir değişim bulamıyoruz. Opel Astra’nın ön tampon ve jantlarında ufak güncellemelere gidilmiş. Opel’e göre asıl değişim ise verimlilik alanında gerçekleşmiş. Rüzgar tüneli çalışmaları sayesinde sürtünme katsayıları Astra K’da 0.26 Cd, Astra Sports Tourer modelinde ise 0.25 Cd’ye indirilmiş. Bu da otomobili sınıfının en aerodinamik modeli haline getiriyor.

Değişimin izleri, aracın iç mekanında daha çok belli oluyor. Yenilenen amortisörler, kablosuz şarj desteği, Bose ses sistemi, ısıtmalı ön cam ve dijital gösterge paneli makyaj operasyonunda dikkat çekiyor. Ayrıca Multimedia Navi Pro bilgi-eğlence sistemi ile beraber gelen ön/arka kamera desteği sayesinde güvenlik seviyesi arttırılmış.

Makyajlı Opel Astra’nın kaputunun altında PSA grubunun geliştirdiği 1.2 PureTech benzinli motorlar başı çekiyor. 110, 130 ve 145 beygir gücündeki yeni motorlara 145 beygir güç üreten mevcut 1.4 T motor da destek veriyor. Dizel tarafında ise 105 ve 122 beygir güç üreten 1.5 litrelik motor yer alıyor. Şanzıman tarafında başlangıç seçenekleri altı ileri manuel şanzıman ile satın alınabilirken, 9 ileri otomatik vites opsiyonu yalnızca tepe versiyonlarda sunulacak.

Yeni Opel Astra’nın satış tarihi ve fiyatları ise daha sonra açıklanacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. 1.5 yeni dizel motorun 3 silindirli olduğu söyleniyordu bu motor psa’nın mı? birde 9 ileri at otomatik diyor bu aisin mi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu