FeaturedHaberler

Audi beygir gücüne dayalı yeni isimlendirme politikasını duyurdu




Audi, motor hacminin yanı sıra beygir gücüne dayalı olan yeni isimlendirme politikasını duyurdu. A1’den Q7’ye kadar olan geleneksel isimler değişmeyecek. Aracın gücüne referansta bulunan iki basamaklı sayılar eklenecek.

Örneğin, 81 ila 96 kW (108-128 HP) olan tüm modellerin arkalarında “30” sayısı yer alacak. “35” 110 ila 120 kW (145-159 HP) olan araçlarda, “40” ise 125 ila 150 kW (165-198 HP) arası olan araçlarda bulunacak. En yüksek değer 70 olacak ve 400 kW yani 529 beygirin üzerindeki araçlarda kullanılacak.

Yeni isimlendirmeye S ve RS serisi dahil değil

Yeni yapılandırma ile birlikte A3 1.6 TDI A3 30 TDI olacak. A1 1.0 TFSI A1 25 TFSI olacak ve A8 3.0 TDI da A8 50 TDI olacak. Bu yeni strateji R8 gibi Audi’nin S ve RS modelleri için geçerli değil.

Bu yeni isimlendirmeyi TFSI, TDI, g-tron ve e-tron‘larla birlikte göreceğiz. Bu yeni strateji Audi’nin hibrit ve tam elektrikli versiyonlarının performanslarını daha iyi sergilemesini sağlayacak.

Audi Satış ve Pazarlama Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Dietmar Voggenreiter “Alternatif sürüş teknolojileri giderek daha fazla önem kazandığından güç katkısı olarak motoru değiştirmemiz müşterilerimiz açısından artık eskisi kadar önemli değil. Motorun gücüne bağlı olarak oluşturduğumuz bu isimlendirme stratejisinin netliğini ve mantığını kavrayanlar araçların güç farklılıklarını ayırt edebilmelerini sağlayacak.” şeklinde konuştu.

[yop_poll id=”36″]

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

18 Yorum

  1. Elektrikli motor,Hibrit motor vs teknolojilere ayak uydurma gibi geldi bana.. Artık 2.0 TDI yazılmayacak.Ne yapıcaklar yani 2,0 TFSI+65 kw battery mi yazıcaklar.Uygun bi şekilde simgelemek gerek dediler herhalde

  2. 30, 35, 40 vs sayıların sebebini anlamadım. neden 120 beygirlik arabaya 30 yazıyor, 120 yazsın direkt.

  3. Tfsi ve tdi yazılarının üstünde kırmızı ve gri amblemler şeklinde yapsalardı olmuyor muydu yani.. Sonradan yapıştırılma rakamlar gibi rakam koymuşlar hiç anlamadım. Hayır estetik bir tarafı yok, anlam desen fazlasıyla karmaşık..

    1. Bazı insanlar memleketinin plaka kodunu yapıştırıyor ya bagaja ben onu anımsattı bana biraz 🙂

  4. Özellikle alternatif teknolojiler ile tüm markaların insanların Zihni’ne kazınmış imajla paralel eski tanımları, hele birde düşük hacimden elde edilebilen yüksek değerler düşünüldüğünde bence oldukça yerinde bir karar olmuş. Ancak rakamların ve tanımladığı güç değerlerinin ezberi oldukça zor olacaktır. Yine de ??

  5. Bu uygulama/kodlama Çin pazarinda satilan modellerde zaten kullaniliyirdu. Ozaman ikginc gekmisti neden Cin'de baska dunyanin geri kalaninda baska uygulaniyir diye dusunmustum. Demek bunun iÇin'miş. Su an yabanci be garip grliyir ama kisa surede akisirsiniz cocuklar rahat olun. https://www.instagram.com/p/BMmoihEj9-E/

  6. Elektrik motorlarının gücüne göre TDI motorlardaki kırmızı renklendirmelere benzer şekilde TFSI harflerine sırayla mavi renklendirme yapabilirler. Çok daha açıklayıcı olur. Ek olarak ön çamurluklara elektrik motorunun gücünü de donanım yazar gibi yazabilirler.
    Kodlamanın kaç hp olduğunu net anlatamaması da ayrı dert, hiçbir şekilde çağrışım yaptıramıyor. Satış veya servis görevlilerinden başka özel fanboy'ları dışında kolaylıkla akılda tutabilecek kimse yok maalesef. 🙁

  7. Çok karışık olmuş. Keşke motor hacmi yazılıp yazıya da kırmızı iz yapsalar. Aynı 2.0 dizellerde olduğu gibi.

  8. Kesinlikle cok gereksiz, ne gerek vardi Audi ?
    Kw ile hp arasindaki farki anlatamadik millete bunu hayatta cozemeyiz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu