Haberler

Ariel’den Atom’a kardeş model




Ariel, Atom modelinin farklı versiyonlarıyla yakaladığı popülariteden sonra “Daha ileri nasıl gidebiliriz?” sorusunun yanıtını bir Atom’a off-road lastikleri takıp, onu yükselterek Nomad adında bir kardeş model yaratmakta bulmuş.

Atom’dan alışık olduğumuz iskelet kokpitin üstüne devam ettirilerek taklalara karşı koruma sağlanmış, aynı zamanda hareket aralığı yüksek Bilstein süspansiyonlar da aracı Atom’dan ayıran detaylar arasında. Ariel aracı geliştirme aşamasında Dünya Ralli Şampiyonası etaplarında bile test etmiş.

Ariel, Nomad modelinde de Atom’un çoğu versiyonunda olduğu gibi motoru Honda’dan almayı tercih etmiş. 2.4 litre hacmindeki 4 silindirli ünite 235 beygir güç ve 300 Nm tork üretirken gücünü yere arka tekerlekleri ile aktarıyor.

Büyük off-road tekerleklerine, daha güçlü süspansiyonuna ve iskeletindeki eklentilere rağmen Nomad sadece 670 kilogram ağırlığında ve bu da aracın 0-100 km/s hızlanmasını 3.4 saniyede yapmasına olanak sağlıyor. Aracın İngiltere satış fiyatı ise 30.000 sterlin olarak belirlenmiş.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu