Haberler

2017 Formula 1 motoru bakmıştım ben?




F1 Renault, 2017 sezonu güç ünitesi için Red Bull’a sağlam bir teklifte bulunduğunu açıkladı.

Motorsport.com Rus Grand Prix’nden sonra Fransız üreticinin Red Bull ile olan ilişkisini devam ettirmeye yönelik çalışmalar içerisinde olduğunu yazmıştı ve şimdi resmi açıklama ile durum doğrulanmış oldu. FIA’nın son bildirgesine göre takımlar Mayıs’ın 15’ine kadar kimler ile anlaşma yaptığını ve/veya teklif aşamasında olduğunu FIA’ya belirtmek zorundalar.

Müzakerelerin hızla ilerleyeceğini düşünürsek Renault’un planlarının odağında Red Bull’dan başkası yok gibi gözüküyor.

Renault F1 yönetim müdürü Cyril Abiteboul, Motorsport.com’a olan açıklamasında ilişkileri hakkında bir soruyu geçen yıl bu zamanlarda yanıtlaması gerekseydi açık bir cevap veremeyeceğini belirtti. Çünkü kendisine göre konu F1 olduğu zaman ticari tartışmaların sonucu hakkında yorum yapmanın oldukça zor olduğunu vurguladı. Sözlerine kendi gözlemleri doğrultusunda son bir yıl içinde Renault ve Red Bull arasındaki ilişkinin ürünlerine sırt dayayarak geliştiğini düşündüğünü ve sağlayabilecekleri ürünün podyumlar hatta şampiyonluklar için savaş verebilecek hale getirilebileceğini firmalara gösterebildikleri sürece de karşılıklı ilginin devam edeceğini düşündüğünü belirtti.

Haftaya Barselona’da test edilecek olan Motreal güncellemesinin ise tartışmaları ortadan kaldırıp Red Bull’a işlerin iyi yönde ilerlediğini kanıtlayacağını belirten Abiteboul, prensipte anlaşıldığı takdirde durumun yalnızca rakamlara kalacağını da ekledi.

Geçen yıl iç ilişkilere ve takıma odaklanmış olan Renault’nun bu yıl müşterileri daha bir çekici bulduğu aşikar. Abiteboul’a göre geçen yıl köprüler yakılmasa da ilişkiler çok boşlanmıştı, bu yıl ise Red Bull ile olan ilişki stratejik açıdan iki takım için de çok faydalı ilerliyor.

Toro Rosso konusuna gelince, köprüleri yakmadığını hatırlatan Abiteboul bunun diğer takımlar için de geçerli olduğunu ve pragmatik stratejileri gereği her türlü iş teklifine hazır olduklarını belirtti.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu