Haberler

Giulia 24 Haziran’da tanıtılacak




Fiat Chrysler Automobiles CEO’su Sergio Marchionne, NAIAS’ta, yepyeni Alfa Romeo sedan modelinin bu yıl tanıtılacağını açıkladı.

24 Haziran 2015 tarihinde, firmanın evi İtalya’da yapılacak tanıtımda CEO Sergio Marchionne’nin de ipuçarını verdiği üzere markanın yeni sedanı Giulia ismini alacak.

Alfa Romeo’nun baş yöneticisi Harald Wester, NAIAS’ta verdiği röpörtajda aracın ismi Giulia’nın (ve Giulietta) markanın tarihindeki önemli ve hatırlanması gereken kilometretaşlarına gönderme olduğunu söyledi.

Tipo 952 kod adlı aracın boyut olarak BMW 3 ve 5 serileri arasında yer alacağı ve Avrupa’da 159 modelinin yerine geçeceği biliniyor. Modelin Maserati tarafından geliştirilen arkadan itişli Giorgio platformu üzerinde üretilmesi bekleniyor. Bazı modellerde 4 tekerlekten çekiş sistemi de sunulacak. Ayrıca model listesinin en üzerinde yer alacak Giulia GTA’da 520 bhp (387 kW) güç üreten, 3.0 litrelik çift turbolu V6 motorun sunulması bekleniyor.

Alfa Romeo’nun, Giulia’nın tanıtımından sonra aynı Giorgio platformunda yükselen ve Audi Q5 ile benzer boyutlarda bir SUV tanıtacağı düşünülüyor.

Giulia ve yeni SUV model Alfa Romeo’nun İtalya’daki Cassino fabrikasında üretilecek.

Kapak fotoğrafı: Alfa Romeo Giulia, Maserati Ghibli kaportası altında test edilirken.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu