Haberler

Nürburgring mi Hockenheim mı?




F1 2015 sezonu 15 Mart’ta başlayacak ancak hala Almanya GP’sinin hangi pistte olacağı netleşmedi.

Geçen sezonki yarıştan sonra 2015 yarışının Nürburgring’de olması beklenirken, geçtiğimiz günlerde Alman gazetesi Bild’in yaptığı haberle terazinin Nürburgring’den Hockenheim’a doğru kaydığı ortaya çıktı.

Bir süredir sıkıntılılar yaşayan Ring, Capricon’un işletmeyi devralması üzerine daha iyi günler geçirmeye başlamıştı. Ancak daha sonra tekrar sıkıntılar gündeme gelmiş ve Kasım ayında bir Rus milyarderin pisti satın alacağı söylenmeye başlanmıştı.

Capricorn, FIA ile herhangi bir anlaşma yapılmadığını net bir dille belirtirken, Bernie Ecclestone’un Hockenheim ile yaptığı görüşmeler hakkında ise yorum yapamayacaklarını da ekledi.

GP’nin hangi pistte yapılacağı Bernie Ecclestone’a sorulduğunda ise F1’in patronu yarışın Hockemheim’da olacağını çünkü Nürburgring’de anlaşma yapacak kimsenin olmadığını söyledi. Şu anki tek sorunun ise yapılacak anlaşmanın kaç yıllık olacağına karar verilmediği olduğunu söyledi.

Anlaşmanın diğer tarafı olan Hockemheim’in pistinin yöneticisi Georg Sieler, Auto Motor und Sport’a verdiği röportajda, Ecclestone ile devam eden görüşmeler olduğunu ancak yapılan bir anlaşmanın olmadığını söyledi. Anlaşma yapıldıktan sonra konuşabileceklerini ama henüz o aşamada olmadıklarını da sözlerine ekledi.

Auto Motor und Sport, geçen sene Hockenheim’i sadece 52 bin kişinin ziyaret ettiğini ve bu durumun pistin ekonomisi için hiç de iyi olmadığını haberinde belirtti.

Seiler, piste gelen insan sayısını arttırmak istediklerini, bunun kendileri için çok önemli olduğunu ve GP için yapılacak herhangi bir anlaşmanın kendilerine çok iyi geleceğini söyledi.

Erdem Erkin Erdoğan

Kendimi bildim bileli var olan otomobil tutkum otopark.com ile yarı amatör hale dönüştü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu