Haberler

S90’a Polestar dokunuşu




İsveçli üretici Volvo’nun CEO’su, yeni tanıtılan S90 ve V90 modellerinin hibrid destekli Polestar versiyonlarının da piyasaya sürüleceğini açıkladı. Volvo’nun yeni amiral gemisi BMW 5 Serisi, Mercedes E Serisi, Audi A6 ve Jaguar XF’e rakip olarak gelecek ve XC90’la ortak olarak SPA platformunda geliştirilecek.

Volvo S90’ın rakiplerinin tamamı daha sert ve güçlü versiyonlara sahip ve aynı zamanda Alman rakipleri performansa odaklı markalarının isimleriyle süspansiyon, bodykit gibi eklentileri de standart modellerinde sunuyor. Almanların bu hamlelerine karşılık Volvo da Polestar markasını bünyesine katıp STCC’ye (İsveç Binek Otomobil Şampiyonası) odaklandıktan sonra şimdi de Almanların izinden giderek Polestar ürünlerini otomobillerinde daha geniş bir yelpazede sunmayı planlıyor.

CEO Håkan Samuelsson, bu fikrini şu sözleriyle açıkladı: “S90’ın yüksek performanslı bir versiyonunu markanın genel imajının dışına çıkmadan da sunabiliriz. Akıllıca tasarlanmış ve fonksiyonel bir otomobilde biraz daha fazla performanstan ne zarar gelebilir ki? Şu anda S60 ve V60 modellerinde Polestar versiyonlarını sunuyoruz ve Polestar’ın gücüne inanıyoruz – markayı bu yüzden satın aldık. Bu yüzden ürün gamımızda daha çok modelde performans odaklı versiyonlar sunmayı planlıyoruz.”.

Samuelsson, sözlerine Polestar markası altında sunulacak modellerde hibrid teknolojisinin kullanılabileceğini de ekledi. Volvo’nun Ar&Ge yöneticisi Peter Mertens de bu fikri destekleyen bir açıklama yaptı. Polestar’ın sofistike bir performans sunacağını ve sadece güçlü bir motor koyarak “düz yol gazcıları” için bir otomobil yapmayacaklarını, hibrid’in Polestar’ın geleceği olduğunu ve pişmanlık duymadan yüksek performans sunmak istediklerini belirtti.

İngiltere pazarında V90 Polestar’ın daha fazla rağbet görmesi bekleniyor. Şu an piyasada V60 Polestar’ın olup S60’ta bu versiyonun olmaması bu beklentiyi destekler nitelikte. “Wagon bir modeli piyasaya sürmek bizim için bir Polestar S90’dan daha yüksek bir ihtimal olacağını düşünüyorum, çünkü BTCC’de yarışan Volvo 850’den gelen bir geçmişimiz var, ancak öncelikle standart modelleri tümüyle doğru geliştirmemiz gerektiğinin de farkındayız.” diyen Volvo İngiltere yöneticisi Nick Connor, aynı zamanda Volvo’nun çevreye önem veren imajıyla Polestar’ın arasındaki çelişkiyi de vurguladı. Bu çelişkinin ise Volvo’nun piyasaya sürdüğü her modelinde “plug-in hybrid” seçeneğini de sunacak olmasıyla dengelenebileceğini belirtti. Connor, T8 hibrid motorları Polestar’ın optimize etmesinin gücü ve çevreciliği birleştirerek çok ilginç sonuçlar doğurabileceğini de belirtti. Tesla’nın Ludicrous modunu örnek veren Connor, sözlerini “Tesla Model S bir performans otomobili değil, ancak performans odaklı öğeler eklenerek insanların onu bir performans otomobili gibi görmesi sağlandı.” diyerek noktaladı.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Volvo S80 modeli ile yakalayamadığı prestij ve satış oranlarını ürün gamına S90 ekleyerek gerçekleştirmeyi hedefliyor gibi gözüküyor. S80 modelinin BMW 5 serisi, Audi A6 ve Mercedes E serisinin çok gerisinde kalması Volvo’nun gözünü karartarak BMW 7 serisi, Audi A8 ve Mercedes S Class ile mücadeleye girmesine sebep olmuş gibi gösteriyor.

  2. Plug-in hybrid bi yol canavari harika olur. Arkadan iten canavar gibi bi elektrik motoru birazda bataryalarin kapasiteyi artir arkayi dagita dagita git tadindan yenmez

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu