Testler

Maximus: Ford C-Max 1.6 TDCi Titanium




  • Motor: 1560 cc, 4 silindirli turbo dizel
  • Güç: 115 hp @ 3600 d/d
  • Tork: 270 Nm @ 1750 – 2500 d/d
  • Şanzıman: 6-ileri, manuel
  • 0-100 km/s: 11,3 sn
  • Son hız: 184 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 6 litre/100 km
  • Ağırlık: 1390 kg
  • Bagaj hacmi: 432 litre
  • Fiyat: 94.000 TL

Konforlu süspansiyonlar
Kullanımı rahat vites
+ Dolu motor
Yalıtım düzeyi
+ Rahat koltuklar
Güçlü müzik sistemi
Arka diz ve baş mesafesi
Geniş ve alçak yükleme eşiği
Arka koltukların sökülebilmesi
Etkili sürüş destek sistemleri

– Eşya gözük eksikleri
– Gevşek vites çevresi
– Karmaşık kumandalar
– Yapay direksiyon

Foto galeri için tıklayın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

49 Yorum

  1. Bir daha Ford size araba falan vermez, videonun sonundaki o kesit adamın içine oturur 😀

  2. Kadın değilim ama ben de yüksek sürüş pozisyonu seviyorum. Arabanın bittiği yere böylece daha hakim olabiliyorum. Ama testlerde hep alçak sürüş pozisyonunu överken yüksek sürüş pozisyonunu eleştiriyorsunuz. Ben bir şeyi yanlış mı biliyorum acaba? Ya da bende mi bir tuhaflık var?

    1. Alçak sürüş pozisyonu spor araçlarda rastlanan bir durum genelde. Herkes sevmez bu pozisyonu.

    2. Yükseklik ayarlı koltuğa sahip bir arabanın sürüş pozisyonununu koltuk en aşağıdayken yükseltmek mümkündür ama alçaltmak değil

      1. Ona bir diyeceğim yok. Alçak sürüş pozisyonunun benim bilmediğim bir avantajı mı var diye sormuştum yalnızca.

        1. Alçak sürüş pozisyonunda “kıç hissiniz” artar yani aracın genel gidişine vücudunuz daha çok uyum sağlar, aracı daha çok “hissedersiniz”. Yüksek sürüş pozisyonunda ise kıç hissi azalırken görüş artar. Yani tercih biraz nasıl kullandığınızla alakalı. Eğer aracı alıp gazlıyor, biraz da yanlıyorsanız alçak iyidir, sadece dümdüz sürüp önünüzü görmek istiyorsanız da yüksek 😉

    3. yüksek oturmak dediğin sebepten şehir içinde biraz daha hakimiyet sağlayabiliyor. uzun yolda ve hızlı virajlarda daha ileriye odaklanabilmek için daha alçak oturmayı tercih ediyorum. yani alçak oturmak bu yüzden gazlayanların tercihi sanırım. g.t hissi açısından ben çok fark hissetmiyorum ama kişiden kişiye arabadan arabaya deiğşebilir bişeydir herhalde (roll center muhabbetleri etken olabilir)

  3. Videodaki müzik sistemi kullanım deneyiminizi videoya almanız çok iyi olmuş diğer araçlarda da bekliyoruz.

  4. Teknik anlamda bugüne kadar ki en başarılı videonuz olmuş. Montaj harikulade. Üst üste binen konuşmalar yoktu.Siz konuşurken sürekli olarak değişen görüntü bizi arabanın içine doyurdu. Arada girilen fotoğraflarlara daha çok yer verilmesi de aracın içi ve dışı hk. daha fazla bilgi sahibi olunmasına neden olmuş. Teşekkürler.

  5. Aracın rölanti devrinde sorun mu var? 1100 devir yüksek 900 devir olması gerekiyor. Motor soğuk muydu resmi çektiğinizde?

    1. Pardon araç hareket ederken çekilmiş 🙂 bu arada yeni sohbet sisteminde yazılan yorumu silemiyor muyuz?

  6. Araç içinde kullandığınız ek aydınlatmalar çok göz alıcı olmuş açıkçası beni rahatsız etti. Ya kameraya denk gelmeyecek açılara konumlandırın (öyle yapmaya çalışmış gibisiniz ama olmamış) ya da hiç kullanmayın.

    1. Yalnızca sağ ön kelebek camın ardına ek aydınlatma yerleştirdik, onu da görüntü tavan kamerasındayken çoğunlukla başımın arkasında kalacak şekilde kullandık

      1. Teşekkürler, arka taraftaki ışık çok parlak duruyordu o yüzden onuda ek aydınlatma sanmıştım. Amacım kusur bulmak değil, gerçekten rahatsız olduğum için yazdım. Testlerin ve başarınızın devamını dilerim, takipteyiz.

  7. Ford mühendisleri bunu beğenmedi.
    Şaka bir yana testin montajı, fotoğrafları çok güzel detaylıca olmuş. Baya eski testleri izliyorum arada çok olumlu yönde gelişme var her yönden. Site daha sorun çıkartmazsa zamanla çok daha iyi olacak her şey.

  8. Ben iki kere bu aracın Trend X donanımını kiralamıştım. İlk aldığım araç anında ESP yakıyordu, oldukça çabuk kafadan kayıyordu yol tutuşu hakkında ciddi soru işareti yarattı bende. Ama ikinciyi kiraladığımda ilkinde bir sorun olduğunu anladım. Çok daha yumuşak bir karakteri olmasına rağmen neredeyse Focus kadar yol tutuyor ve ciddi zorlamama rağmen ESP ışığı neredeyse hiç yanmadı.
    Araç o kadar yumuşak debriyaj ve vitese sahip ki koltuğa oturduğunuzda bütün gazlama ruhunuz gidiyor. Tam bir aile babası moduna geçiyorsunuz. Oldukça beğenmiştim, bu tip araç arayanlara tavsiye ederim.

  9. Güzel inceleme olmuş. Bir yıldan fazladır kullanıyorum genel olarak benim de fark ettiğim eksikliklere değinmişsiniz. Bir alışanın bırakamayacağı bir araç. Tavsiye edilir. 🙂

  10. testi cok beğendim özellikle yol tutusunu yapmanız cok iyi olmus ve sinan abinin ara hızlanma yapması cok iyi olmus basarılarınızın devamını dilerim bu arada e36 m3üm var temiz 90 binde test edebilirmiyiz 🙂 acaba ?? e55 ve m5 gibi test tabi ?

  11. abi o ısı olayı çevirmenin cilvesi 😀 koltuklar tourneo connecttekinin aynısı sanırım

  12. yolcu tarafı ısısı 13700 cal/gr 😀 güzel bir test olmuş ellerinize sağlık

  13. linkten 5.25 testini izlemesem, Murat KONYALI’ nın hemşehrim olduğunu öğrenemeyecektim :)) bak bu güzelmiş:)) ”sade” kebaptan bahsediliyor videoda, bir tavsiye de benden olsun; baharat, biber vs karıştırılmamış kebap çeşitleri her zaman daha sağlıklıdır, hile kaldırmaz sade kebap. Eşek eti olayları falan işte:)) Murat’a bol selamlar:)

  14. Fiesta ve focus gibi bir tasarım güncellemesi istiyor özellikle önden çok çirkin …

    1. Ki 2015 te değişiyor çok başarılı olmuş,direksiyon fln gibi kusurlarda kapanırsa dört dörtlük olur.

  15. ya bolca Fiesta, Focus, C-max sürme fırsatım oluyor işyerinde direksiyonları özellikle Fiesta And abinin dediği gibi hiç alakası yok tamamen yapay çok berbat ruhsuz tatsız bi direksiyon vardı, Focus’ta öyle buda öyle arabayı yıkmadan alıyorum otopark’a atacağım mesela yerler ıslak araba önden açıyor direksiyon sanki araba gitmiyor rölantide çeviriyor gibisin hiç his yok bişey yok keyifsiz Fiesta’da öyle anlayamadım

  16. değerli and bey kelimenin yanlış kullanımı konusunda dediğiniz çok doğru … ayrıca bir ek bilgi de vereyim sıcak sözcüğünde ses olayı ( ünlü düşmesi) vardır . ısı-cak tan gelir “ı” düşer sıcak olur. yani ısı ve sıcaklık aynı kökten gelir : ))

  17. ve bide çok acaip gereksiz pahalı 94 verdikten sonra Rexton’da alınabilir genişlik derseniz daha geniş ama oyuncaklar pek yok ne olursa olsun alt yapı Mercedes’e ait motor+şanzıman’da çok saçma sapan fiyat sistemi var Ford’un

  18. Son 3 Aracım C-max’di. Tabi biz aldığımızda tavan fiyatı 65 bin T’ydi. Polo, Clio gibi araçlar 60.000’e dayanmış durumda. Donanım olarak alınabilecek en iyi araçlardan bir tanesi belki de Otopark’ın test ettiği en dolu araçlardan birisidir. Ford genel olarak oldukça dolu bir araç. Testi beğendim. Yazın olsa daha iyi olurdu. Yine de bu aracı temin edenlere teşekkür ederim

  19. 3. cocuğunu kucağına almayı bekleyen 2 çocuk babası bir sürücü olarak sürekli takip ettiğim mpv sınıfında bir araç olduğundan incelemenizi dikkatlice izledim. bu aracın çok büyük dezavantajları var. siz pek çok önemli eksiği belirtmişsiniz zaten, bir kaç tanede ben eklemek istiyorum.
    öncelikle bir mpv için bagajı küçük, c sınıfı hatcbacklar 400 lt leri zorlamaya başlamışken mpv sınıfı bir araçta 432 lt maalesef çok yetersiz. üstelik focus platformunun bir handikapı olarak bagajın dar olduğunu da tahmin ediyorum. bu sebeple özellikle ailelerin ihtiyacını tam olarak karşılayamayacaktır. size tavsiyem bu tarz araçların bagajını denemek için bir yerlerden ödünç bulacağınız bir bebek arabasını bagaja yerleştirip geri kalan alanı gözlemleyin. çünkü abuk sabuk geometrileri nedeni ile bebek arabaları bagajlarda çok fazla yer işgal ediyor. eğer bagaj dar ise çaprazlama koyulmak zorunda kalan bebek arabaları geri kalan alana valiz ve çanta koymanızı zorlaştırıyor. örneğin skoda octavi nın enine boyuna geniş bir bagajı var, bu aracta bebek arabasını arkaya tam düz şekilde yerleştirip tüm bagaj hacmini efektif şekilde kullanabiliyordum ama mazda 3 geçince dar bagaj havuzu sebebi ile aynı bebek arabasını çapraz koymak zorunda kaldım ve buda gereksiz ölü alanlara neden oldu. kağıt üstünde 420 lt hacime sahibim ama bunu kullanamadıktan sonra teknik ölçülerin hiçbir anlamı olmuyor. bu sebeple büyük bagaj hacminden ziyade geniş ve efektif kullanılabilecek bir dizayn daha önemli. bu sınıf araçlarda buna dikkat ederseniz daha iyi olur çünkü aracın hedef kitlesi için bunlar önemli.
    bence mpv sınıfında 3. sıra koltukların olması şart. 3. sıra koltuklar yoksa ben bu geometriye niye katlanayım ki. station vagon otomobiller c-max e göre çok daha mantıklı kullanım senaryoları sunacaktır. bu araç benim için hormonlu bir hatcbackten fazlası değil, tasarımın getirdiği dezavantajlar da cabası. bence mpv alınacaksa illa ki 3. sıra koltukların olduğu modeller tercih edilmeli.
    aracın önemli artıları da var tabii, öncelikle ülkemizdeki mpv araçlar içerisinde alt yapısı en iyi olan araç bence bu. geometrik yapıları yüzünden bu araçların yola tutunmaları sedan yada hatcback muadilleri kadar kolay değil. ford cmax lerde focus platforumunun sunduğu sağlam altyapıyı devam ettiriyor. örneğin peugeot 5008 o cüssesine rağmen halen daha yarı bağımsız süspansiyonlar ile gelirken c-max ailesi tam bağımsız süspansiyonlar sunmaya devam ediyor.
    siz beğenmemiştiniz ama belirgin tasarım farklılıkları içerse de mazda 5 bu sınıfın en iyi f/p ürünü konumunda. alt yapı olarak focus platformunu kullanması bence en büyük avantajı, 3. sıra koltuklar ve 5 koltuklu kullanımda 700 lt bagaj hacmi sunması ise bu sınıfın ihtiyaçlarını karşılayan değerler sunuyor. 78 bine “0” ını almak ta cabası, tabii kötü ikinci el performansı ve artık eskiyen yüzünü de hesaba katmak gerek.
    son olarak bence 3. sıra koltukları istemiyorsanız bu araca gerek yok, station wagon yada sedan bir araç seçmek daha doğru olacaktır. böylece bu fiyat diliminde dizel+otomatik vites kombinasyonuna da sahip olursunuz.

  20. bizdede ford c-max var titanium x + ot. park videonun sonundaki sürücü tarafı ısısı değil sıcaklığı diye yazıyor bizde , ön koltuklar bence hiç rahat değil , 45 binde araç kapılardan deli gibi trim sesleri geliyor

  21. O direksiyonla alınmaz focusta bu arabada birde çok kısa turlu. Yaylı bir his var vasat hissettiriyor..

  22. Bu test ettiğiniz Cmax 3 gündür, Küçükyalı Otokoç genel müdürlüğün önünden yatıyor. Nerdenmi biliyorum. Orda çalışıyorum çünkü. Avisden araba kiralıyor olmanız güzel.

  23. yutuba da yazmıştım burda belki diğer kullanma şansı olan arkadaşlar da fikir belirtmek isteyebilir diye buraya da yazayım 🙂 arkadaşta 1.6 dizel focus var ara ara benim de kullanma fırsatım oluyor bu 2000 devire gelir gelmez vites değiştir uyarısı çıkması çok abartılı değil mi? tamam ekonomik kullanım için düşük-doğru devir bandında torku doğru kullanmak önemli ama bana sanki çok erken uyarı veriyormuş gibi geliyor bu durum mazot pompasını zorlamaz mı? atıyorum 5.viteste 1800 2000 gibi 6ya at diyor atıyorsun o an 5.viteste 5 litre küsür anlık tüketim varken 6.viteste daha düşük devirde gitmeye başlıyorsun haliyle ve anlık tüketim de gaza yüklenmemene rağmen 8-10 litreye fırlıyor arabayı düşük devirde hızlandırmaya çalışırken.. dizellerde ekonomi için düşük yada doğru devir şart ancak sürekli düşük devirde kullanım mazot pompasını uzun vadede iflas ettiriyor bunun net örneklerini biliyorum sizin fikriniz ne bu konuda merak ediyorum.. bu meyanda yine keyifli bi testti emeğinize sağlık..

  24. Başarılı bir test olmuş. Teşekkürler.
    Gerek C-Max olsun gerek B-Max olsun aslında Ford Tourneo Courier den çok da farkları olmadığını belirtmek isterim.
    En dolu versiyonu ise 50000 TL.
    Formatınızda var mı bilemiyorum ama hafif ticari Courier i de mutlaka bir elden geçirin derim.

  25. titanium x paketinde vites gerçekten dediğiniz gibi yumuşak ama daha düşük bir paket denerseniz vites bir g kasa opel astra vitesinden farksız

  26. abi toyota verso test edebilirmisiniz bizde var 2005 model eskini yenisini almayı düşünüyoruz

  27. Cok güzel inceleme olmus tam merak ettim konulara deginmişsiniz tesekkür ederim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu