Testler

Uzaylı Zekiye: Toyota Yaris 1.5 Hybrid Spirit




  • Motor: 1497 cc, 4 silindirli benzinli-elektrikli
  • Güç: 75 hp @ 4800 d/d + 45 kW
  • Tork: 111 Nm @ 3600 – 4400 d/d + 169 Nm
  • Şanzıman: CVT
  • 0-100 km/s: 12 sn
  • Son hız: 165 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 4,5 litre/100 km
  • 0-50-90-130 km/s ses ölçümü: 34-60-66-69 dB
  • Ağırlık: 1230 kg
  • Bagaj hacmi: 286 litre
  • Fiyat: 63.250 TL

+ Tüketim
+ Sessizlik
+ Akıcı sürüş
+ Dokunmatik ekran
+ Arka diz mesafesi

İşçilik
Performans
Yakıt deposu
Arka baş mesafesi

 

Foto galeri için tıklayın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

43 Yorum

  1. Şu başlığın yaratıcılığına bakın gülmekten koptum 🙂 umarım hak ettiğiniz yerlere gelirsiniz

  2. Mode düğmesine uzun basarsanız ‘mute’ yerine geçiyor. Sesi kapatıyor. Tekrar uzun basarsanız da açar.

  3. test videosu bakımından resmen devrim olmuş ses ölçüm cihazı kadran kamerası o kamerayı kadrana çevirmek bile iyi birşey hele dış çekimler harika video olarak sorunsuz test her zaman ki gibi muhteşem elinize emeğinize düşüncenize sağlık 🙂

  4. İşte bu arkadaş! Mükemmele ulaştınız kurgu kalite olarak. Cupra testi böyle çekilseydi yada Astra opc satışlarda devrim olurdu.

    1. Motor freni özellikli cc cvt şanzımanların karakterinde var sanırım. Nissan ve audide de oluyor

  5. Merhaba Arkadaşlar,
    Araba ile ilgili asıl pas geçtiğimiz şey bakım maliyeti iki motor artı bataryaları 100.000 deyince bataryası elektrikli motoru derken 10-15 bin masraf çıkarsa yakıt ekonomisi filan toz olur. Bu konuda fikri yada bilgisi olan var mı?

    1. Toyotanın hybrid araçları kanada abd gibi gelişmiş denilen ülkelerde ticari taksi olarak kullanılıyor (prius) . mil olarak tam hatırlamıyorum ama km ye çevirince bataryaların 1 milyon km gidiyormuş. 100.000 km de değişim pek olası değil. Bakim masraflari konusunda dizel den hatta benzinli aaraçtan uygun olduğu iddia ediliyor. Araci kullanan biri 10.000 bakımı na 347 tl verdiğini söyledi.

  6. degisik cekim acilari goruyorum.ve aynen bu sekilde olumlu sayilabilecek seyler videolara eklendiginde izlenme sayisinin dahada cok artacagini dusunmekteyim.

    and supersin.

  7. bu arabada hiç gazlamamak lazım o motor sesi çok iğrenç geldi, sanki yokuş aşağıya boşta giderken gaz veriyormuşsun gibi iğrenç bir hissi var

  8. Süper süper süper !!! Ellerinize sağlık. Yeni kamera açıları harika olmuş.
    Gürültü ölçümü mükemmel olmuş. Hediye eden arkadaşa teşekkürler 😉

    Bu arada Volkan’a fotoğraf çekimi için verdiğinizden emin misiniz 😛
    Neler yapmışlar öyle 😀 Videoya koymayaydınız iyiydi. Test arabası temininde zorlanmayasanız sonra 🙂

    2 ay ara çok yahu 🙁

    Türkiye’de işini en iyi yapan ekip sizsiniz 😉

  9. vw jetta testinde ki merak ettikleniriz kısmında yazmıştım artık aracın sesi ile ilgili desibel ölçerler kullanılsa güzel olur diye. almış. helal. süper olmuş 🙂
    ayrıca hala merak ediyorum vw neden jettada bluemotion kullanmadığını

  10. Yahu bu hibrit arabalara niye vergi avantaji gelmez anlamiyorum 60 kusur bine kim yaris alir

      1. evet yine de satılıyor o fiyata ama vergi avantajı şart. Emisyon sistemine bi geçseler herkes rahat edecek işte de nerdeee

  11. testlerin kalitesi hergeçen gün artıyor db ölçerde çok iyi olmuş Ayrıca testlerde tek başına olman çok daha iyi olmuş bence gereksiz laf kalabalığı yok.

    1. And’ın verdiği derslerden midir, allah vergisi midir bilemem ama, hitabeti oldukça kuvvetli, anlatışı akıcı,kendisini dinletmesini bilen birisi. Bu açıdan benim gözümde tek kişi iken araç test ediyor, çok kişi iken araç test adı altında geyik yapılıyor. İkisinin de tadı ayrı güzel ikisinin de yeri birbirinden farklı 🙂 her ikisini de görmek istiyor insan arabasına göre .

      1. bence yaşının verdiği olgunluğun yanında çok okuyor olmasının hitabetinin kuvvetli olmasındaki rolü büyüktür.

  12. 5 bucuk kilometre menzil bence tam bir hibrit keyfi ve kalitesi icin yeterli degil. saf elektrikli bir araba degil tabi ki ama toyota priusun menzili mesela 15.5 miles 🙂 yaklasik 25 km falan. Yaristende boyle bir menzil beklerdim ancak o sekilde olursa sehir icinde hem sessiz hem ekonomik hemde cevreci olabilirdi.

    1. Prius ile bu birbirinden oldukça farklı. Prius’un sadece elektrik ile gitmesi de hedefleniyor. Bu büyük farkın etkileri de aracın her yerinde mevcut. Bunu en basitinden üzerindeki elektrik prizinden anlayabilirsin.

      Bunun dengi bir hybrid olarak bizim bildiğimiz civic 1.4 hybrid var 3.0 TSI Hybrid var. Onlarla karşılaştırmak daha doğru olacaktır “saf elektrik motorlu menzili” ‘ni

  13. Bence her zamanki gibi çok güzel bir test olmuş. Özellikle gerekli yerlerde değişen kamera açıları ve hız göstergesini gösteren kamera da ayrı bir hoşuma gitti 🙂 Bu arabayı sınıfında karşılaştırabileceğimiz araba sayısı az olduğu için (hibrit için konuşuyorum) puanını belirlemek zor olmuş olsa gerek; ama verdiğiniz 7 puan cuk oturmuş bence 🙂 Ama ne olursa olsun fiyatı fazla geldi bana. Tamam eğer çoğunlukla şehirde kullanmak için düşünülüyorsa mantıklı olabilir ama şehirler arasında da kullanabilmek ya da en azından müsait bir anda otobanda gazlamak için falan doğru bir tercih olmaz bence. Dediğim gibi tamamen kişisel zevkler ve ihtiyaçlar ön planda yaptığım bu yorumda. Bunun yerine ikinci el bir alman (bmw,mercedes) almak bana daha mantıklı geliyor 🙂

  14. Test başlığı yaratıcı da. Bu sitenin takipçileri genelde 20 yaş altı. Bu gençler bilmez ki Uzaylı Zekiye’yi 🙂

  15. Videoyu ilk izlediğimde gazlama bölümüne geçildiği an arabada bir terslik olduğunu ben bile fark ettim. Mod bulunan araç kullanıcıları bilir ve çok rahat fark eder zaten bu durumu. Testi yapan arkadaş nasıl fark edemedi yada testi hep eko mod mu yaptı anlayamadım. Zaten eğer test hep eko mod yapılmışsa ki şu an ki izlenimim bu yönde bu testin doğruluğu tartışılır.Şöyle ki aracının fabrika verilerinin hiç biri 4 litreye yaklaşmıyor fakat ortalama 4,4 litre denmiş ki eko mod kullanılırken aracın bu şekilde zorlanmasıyla ben rahat 5,5 litre bile beklerim.
    Eğer test eko mod kullanılarak yapılmışsa videodan ve test yazısından performansla ilgili bölümler silinmeli veya en azından eko mod kullanılırken diye uyarı konmalı. Çünkü soru kısmında Bir soruya tek kişi ile bile hantal bir araba deniyor ve gaz tepkisinin kötülüğü söyleniyor.Bu söylenenden bir kaç saniye öncede arabada belli ki en az iki kişi baya araba ile el freni felan drift yapmaya çalışıyorlar.
    Bunlar hep tezatlık ve aşırı derecede göze batan durumlar.Bu yanlışlıklar bence en azından var olan bu oluşumun kalitesi için bir an önce giderilmeli.

    1. Videodaki performanslı sürüş esnasında Eco mod açıktı, ancak bu araçlar tarafımızca minimum 3 gün/500 km kullanılıyor ve elbette Eco kapalıyken de sürdük. Yorumlar da 30 dk’lık testin değil, bu 3 günün üstünden yapıldı. YouTube videosunun altında da bu açıklama mevcut.

      Ortalama tüketim verilerini elbette gazlayıp vermiyoruz. Şehir içindeki uzun müddet standart ve karışık bir kullanımın ardından aktarıyoruz.

      Bir arabayla el freni çekebilmeniz için hızlı olması gerekmez.

  16. Bu arabayla sollamalara girilmez. spor modu yok, gazi diplediginizde vites yukseltme durumu yok. arabaya guvenipte sol seride cikmayin 🙂

  17. Tam Yaris Hybrid incelemesi yapılmış mı diye aratmak üzere siteye girdim ki, sağdan sırıttı ufaklık 🙂
    Zengin arşiv için teşekkürler. Araba testleri üzerine incelediğim tek kanalsınız, harikasınız.

  18. Yaris Hybrid testinizi silmişsiniz. Bu videoda herhangi bir argo söz ya da muhabbet yoktu. And Bey tek başınaydı test boyunca. Lütfen geri yükleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu