Haberler

Ford’dan ilginç karar




Günümüz şartlarında otomobil talepleri sürekli olarak değişmekte. Müşteri memnuniyetini sağlamak isteyen, bu isteklere en iyi şekilde yanıt vermeye çalışan otomobil üreticileri de bunu göz önüne alarak son yıllarda yepyeni sınıflarda farklı birçok model geliştirdi.

Bu model geliştirme yarışında olan en eski ve en büyük otomobil üreticilerinden Ford grubu son yıllarda dikkat çekici ve küçülmeye yönelik bazı ürün tanıtımları yaptı. Bunlardan bir tanesini Amerika pazarı için geliştirilen yeni 2016 Lincoln MKX tanıtımında gördük. Yeni MKX iç dizaynında 2015 Ford Edge ve 2013 Ford Fusion’da da kullanılan orta konsola yer veriyor. Bu ortak konsolu kullanma durumu küçülmeye yönelik bir takım şüphelere yol açıyor.

Ford Motor grubu 2007 yılında 27 platforma sahip olarak bir rekor kırmıştı. Fakat şu sıralar Ford grubu bu platform sayısını sekize düşürmeyi planlıyor. Kuzey Amerika Otomobil Fuarında(NAIAS) açıklamalarda bulunan Ford grubunun Uluslararası Ürün Geliştirme Genel Başkanı Raj Nair “Biz[Ford Grubu] platform sayımızı sekize düşürmeye karar verdik, bu karar bize muazzam bir fayda sağlayacak. ” dedi.

Bu yılda Ford, güncellenmiş veya tamamen yeni 15 modelini piyasaya sürecek. Bunlardan 7 tanesi Kuzey Amerika pazarında, 4 tanesi Güney Amerika pazarında, 10 tanesi Avrupa pazarında ve 18 tanesi de Asya Pasifik bölgesinde boy gösterecek. Sayılar kafanızı karıştırmasın çünkü bazı modeller birden fazla bölgede piyasaya sürülebilir.

Alman Bankası Küresel Oto Sanayi Konferansında konuşan Ford Başkanı ve CEO’su Mark Fields şunları sözlerine ekledi: ” 2015 yılında önceliklerimizle beraber tutarlı olmaya devam edeceğiz. Bu sene kayda değer bir gelişim beklediğimiz çok önemli bir sene. Bu gelişim mükemmel ürünlerimize bağlı ve aynı zamanda biz tam ürün hattına sahibiz.”.

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. bir ford üg çalışanı olarak mali açıdan herhangi bir küçülme ibaresi görmemekle beraber türkiye yatırımlarının arttığını ve artacağını, global olarak da yeni yatırımlar geleceği ile ilgili olarak bazı projelere hazırlanıldığını belirtebilirim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu