Haberler

MINI One artık 5 kapılı




MINI firması One modelinin bu sene Mart ayından itibaren, 1.2 litrelik motora ve 5 kapıya sahip versiyonunun satışa sunulacağını duyurdu. İlk kez 5 kapılı olarak üretilecek olan MINI One 3 silindirli 1.2 litrelik ‘TwinPower Turbo’ motoruna sahip olacak. Aracın motoru maksimum 75 beygir güç ve 150 Nm tork üretiyor ve araç 0’dan 100 km/s hıza 13.4 saniyede ulaşabiliyor.

Araçta yeniden geliştirilen 6 ileri vites seçeneği sunan şanzıman görev yapıyor. Bu yeni motor-şanzıman kombiniyle birlikte ağırlığı azaltılan araç alıcı kitlesine, ‘optimum verimlilik’ ve ‘yüksek konfor’ sunuyor.

Yeni MINI One’ın tüketimine gelecek olursak aracın bu motor-şanzıman uyumuyla birlikte tüketiminin oldukça makul olduğunu görüyoruz. Fabrika verilerinde aracın ortalama yakıt tüketimi 100 km’de 5.2 lt olarak, CO2 emisyonu ise 100 km’de 121 gr olarak veriliyor.

Aracın yeni üretilecek olan 1.2 litrelik motoru, MINI’nin diğer 4 benzinli ve 3 dizel motoruyla birlikte 5 kapılı modellerdeki portföyünü oldukça genişletiyor. Yeni eklenen motorla birlikte MINI’nin 5 kapılı modellerindeki güç seçeneklerinde taban değeri 75 beygir ve tavan değeri 192 beygir olarak karşımıza çıkıyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu