Haberler

Yeni BMW 5-Serisi




BMW’nin yeni nesil 5 Serisi Kuzey Kutbu’nda soğuk hava testi yapılırken kamuflajlı olarak yakalandı. 2017 yılında yollara çıkması beklenen yeni 5 Serisi, ağabeyi 7 Serisi’nden esintiler taşıyor. Her ne kadar kamuflaj ile kapatılsa da yeni 5 Serisi’nde büyük bir ön ızgara ve çift çıkışlı egzoz kullanıldığı dikkatlerden kaçmıyor.

Yeni 5’te “35up” diye isimlendirilen yeni bir platform kullanılacak, bu platformda alüminyum, karbon fiber ve yüksek dayanımlı çelikler kullanılarak aracın 100 kg daha hafif olması amaçlanmış.

Motor seçeneklerinde ise 3 silindirli 1.5 litre 150 beygir gücünde dizel motordan, 600 beygirlik twin-turbo teknolojili 4.4 litre V8 motora kadar birçok seçenek olması bekleniyor.

Burak Musa YAVUZ

burakmusa@otopark.com

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. günümüzdeki 5 bana her zaman böyle şişik geliyor boş geliyor 3 daha dolu geliyor sanki özünde 1/18 gibiymişte üfleyip kocaman yapmışlar gibi geliyor umarım bu öyle olmaz

  2. hiçbir 5 serisi E39 un yerini tutmaz bana göre en dayanıklı ve en az parça bozan 5 seirisi tabi kullanım bakmak ta önemli yinede

  3. Maalesef bmw yeni x3 ve x5 te de aynı tasarım hatalarını yapıyor ve görünen o ki yeni 5 serisinde de bir önceki 5 serisine benzer ama çok daha kötü bir tasarım hatasıyla karşımıza çıkacak.Kesinlikle ‘altın oran’dışında bir tasarım, ne demek istediğimi yeni x5 ile eski x5 ve yeni x3 ile eski x3 ü yan yana koyup arabalara yandan baktığınızda anlarsınız.Bmw nin tek güzel görünen kısmı araçlarına sadece ön tarafından bakıldığında ortaya çıkabiliyor.5 serisi zaten 7 serisine benzetilme çabasıyla sınıfta kalır bence.Bmw’nin referansı 3 serisidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu