FeaturedHaberler

Trafik cezalarının 2021 tarifesi belli oldu!




Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre yeni yılda trafik cezaları yüzde 9,11 zamlı olacak.

Geçtiğimiz gün 2020 Trafik İdari Para Ceza Rehberi yayınladı. Açıklanan listede idari para cezalarının miktarı, % 25 indirimli hali, sürücüler için ceza puanı, belge iptal halleri, belgelerin geri alınması ve diğer birkaç husus yer alıyor. Resmi Gazete’de 28 Kasım’da yayımlanan “Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği”nde Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca yeniden değerleme oranının yüzde 9,11 olarak belirlenmesinin ardından yarından itibaren uygulanacak trafik ceza miktarları da güncellendi.

Buna göre alkollü araç kullanan, ehliyetsiz trafiğe çıkan, kırmızı ışıkta geçene, hız kurallarına uymayan ve birçok kural ihlali yapanlara önceki yıllara göre daha fazla ceza kesilecek. Tabi tüm bu para cezaları sürücüler üzerinde ne kadar caydırıcı olup, kazaların önüne ne kadar geçecek bilemeyiz ama kural tanımayanlar artık daha fazla cebini düşünerek hareket edecek.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu