Haberler

Peugeot RCZ R’a Bimota dokunuşu




Peugeot ve İtalyan motor üreticisi Bimota; bir araya gelip, RCZ modeli üzerinde çalıştılar. Ortaya çıkan araç RCZ R Bimota Special Edition adını alırken, ilk defa İtalya Verona’da yapılan motor fuarında görücüye çıktı.

Araca ayrıca “PB104” kodunu veren ikili bu kodu; Peugeot’un “P”‘si, Bimota’nın “B”‘si, ikilinin ilk ortak projesi olmasından dolayı “1”, dört tekerlekli olmasından dolayı “04” harf ve rakamlarından elde etti. Aracın dışı Bİmota’nın yarış renkleri olan beyaz, kırmızı ve siyah renklerinden oluşurken, beş kollu siyah renkli özel jantlar kullanıldı. Aracın içerisinde Alcantara kaplı yarış koltukları, kırmızı dikişli yine Alcantara kaplı ön konsol, arkada koltukların yerine konumlandırılmış kask koymak için yapılmış özel ikili kutu, iki tane GoPro kamera ve 7 inchlik TomTom bilgi-eğlence sistemine yer verilmiş.

Araçta yeni nesil blow-off valfi, yeni egzoz sistemi ve yenilenmiş motor kontrol ünitesi (ECU) kullanılarak, normal versiyonunda 6000 devirde 270 hp olan güç, 304 hp güce çıkarılmış. Bunlara ek olarak 380 mm’lik 4 pistonlu yeni ön fren diskleri ve 10 mm alçaltılmış özel süspansiyon kullanılmış.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu