FeaturedHaberler

Formula 3’te inanılmaz kaza




Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen FIA Formula 3 Avrupa Şampiyonası’nın Avusturya ayağında meydana gelen kaza yürekleri ağza getirdi.

Üç aracın karıştığı kazada Carlin takımı adına yarışan Ryan Tveter, virajı alamayarak kum havuzuna girdi ve sonrasında bir toz bulutu eşliğinde piste tekrar çıktı. İşte kıyamet de bu noktadan sonra koptu. Toz bulutundan dolayı önüne çıkan takım arkadaşı Tveter’ı göremeyip arkadan 192km/sa hızla çarpan Peter Li Zhi Cong, havada taklalar atarak savrulurken arkadan gelen Pedro Piquet ise Tveter’a vurmaktan kaçamadı.

Peter kazayı omurgasında dört çatlak ve topuğunda birden fazla kırıkla atlatırken, helikopterle hastaneye götürülürken dizinde büyük bir morarma meydana gelen Tveter kontrol amaçlı müşahede altına alındı. Bir diğer kazazede Pedro Piquet’nin yara almadan kurtulduğu kaza sonrası Formula otomobillerinin güvenliği de bir kez daha kanıtlanmış oldu.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. ben de ilk gördüğümde kumlar yüzünden oldu bu kaza dedim. bu konuda bir düzenleme geleceğini düşünüyorum çünkü ciddi ciddi benim gördüğüm en kötü kaza

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu