Haberler

23 yıl sonra uyandı




Florian Strauss, Katsumasa Chiyo ve Wolfgang Reip üçlüsünden oluşan Nissan ekibi 2015 Bathurst 12 Saat dayanıklılık yarışında galibiyeti aldı. Üçlünün galibiyeti Nissan’ın bu yarışta 1992 yılından beri aldığı ilk galibiyet oldu.

Yarışın son dakikalarında güvenlik aracının piste girmesiyle birlikte Nissan, Audi, Bentley ve Aston Martin arasında yarışın bitimine 2 tur kala kıran kırana bir çekişme yaşandı. Yarışın son 30 saniyesinde Japon sürücü Chiyo üçüncülükten birinciliğe yükselerek Nissan’a son dakika galibiyetini getirdi. Chiyo’nun takım arkadaşları Strauss ve Reip aynı zamanda Nissan ve Gran Turismo oyununun yapımcısı Polyphony Digital’ın ortak projesi GT Academy’den gelen sürücüler.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. The Godzilla is back. GT Academy verdikleri emeğin karşılığını alıyor. Bir kaç yıl önce tv başında Grand Tourismo oynarken, şimdi profesyonel pilot olup yarış kazanmak. Müthiş bir olay.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu