Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

LPG kullanan araçların otopark izni için son hafta




Otogaz (LPG) kullanan araç sahiplerinin uzun süredir kapalı otoparklara girememe sorununun çözümünde sona gelindi.

Çevreci ve ekonomik oluşuyla tüm dünyada devlet teşvikleriyle desteklenen LPG’li araçlar yalnızca Türkiye’de uygulanan ‘kapalı otopark yasağı’ nedeniyle olumsuz etkileniyor. Geçtiğimiz yıl yeniden düzenleneceği açıklanan ve ve LPG’li araçların kapalı otoparklara girmesini engelleyen ‘Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik’teki değişiklikte sona gelindi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Kentsel dönüşümü 3 başlık altında toplamıştık. Buna yeni bir başlık daha ekliyoruz. Yoğun olarak trafik ve otopark sorunu yaşanan ilçelerimize otopark problemini çözmek amacıyla şehrin içinde kalmış, köhneleşmiş, deprem riski altındaki binaları kentsel dönüşüme tabi tutmak suretiyle bölgenin otopark ihtiyacını giderecek katlı otoparklar yapacağız. Akıllı sistemlerin olduğu otoparklarda, vatandaşlarımız her türlü hizmeti alacak. Hem otopark ihtiyacını gidermiş hem de o bölgedeki kentsel dönüşüme katkı sağlamış olacağız.

Yeni yönetmeliğimiz de 2021 sonu itibarıyla yürürlüğe girecek. Türkiyemizin elektrikli araçları artık 2022’de yollara çıkacak ve bu araçlar için yeni donanımlara, otopark alanındaki şarj istasyonlarına, park yerlerine ihtiyaç duyacağız. Bu kapsamda yeni yönetmeliğimizde otopark alanlarında elektrikli araç park yerlerinin sayısını artırıyoruz. Şarj istasyonu kurulma mecburiyeti getiriyoruz.Yeni düzenlemeyle LPG’li araçlarımız artık kapalı otoparklara giriş yapabilecekler. Çalışmada artık son aşamaya geldik. İlgili bakanlıklardan ve kuruluşlardan görüşlerimizi aldık. İnşallah nihai şeklini verip, LPG’li araç sahibi vatandaşlarımızın merakla beklediği yönetmeliği önümüzdeki hafta yayınlayacağız. “

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu