Haberler

Fransız güzeli yeniden podyumda




Citroen’in tasarım çılgınlığını sonuna kadar sergilediği kompakt premium modeli DS5, makyajlandı. Şimdilik sadece karanlık birkaç fotoğrafı paylaşılan araç, Mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak.

Makyajlı hatchbackte gözümüze çarpan ilk yenilik, LED ve Xenon’un harmanlandığı, ilk kez makyajlı DS3 ve DS3 Cabrio’da gördüğümüz ardışık sinyal lambalarına sahip ön farlar oluyor. Bu farları ise DS 5LS modelinden aşina olduğumuz ızgara ayırıyor. Izgaranın ortasındaki Citroen logosu yerini karakteristik DS logosuna bırakmış. Aracın karakteristik tasarım unsurlarından biri olan, farların ucundan başlayıp yan profile kadar uzanan kılıç şeklindeki ince krom şerit yerini koruyor. Arka bölümde ise yenilenen stop lambaları ve tampona entegre çift çıkışlı krom egzoz uçları görülüyor.

Kabine geçtiğimizde, 12 butonlu darmadağın görünümden kurtulan orta konsoldaki dokunmatik bilgi/eğlence sistemi tarafından karşılanıyoruz. Bu yeni sistemdeki Mirror Screen adı verilen teknoloji, akıllı telefonunuzda ne varsa araçtaki ekrana aktarabilmenizi ve telefonunuzu buradan kontrol edebilmenizi sağlıyor. Elektrikli, hafızalı ve masaj özellikli ön koltuklar, ısıtmalı yan aynalar, anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, elektrokrom iç dikiz aynası, oldukça şık ambiyans ışıklandırma, çift bölgeli otomatik klima ve Denon ses sistemi DS5’in kabinindeki premium hissi arttırıyor.

Makyajlı DS5, kör nokta izleme sistemi, şerit takip asistanı, otomatik uzun far asistanı, akıllı çekiş kontrol, head-up ekranı, geri görüş kamerası, yokuş kalkış sistemi ve adaptif ön farlar gibi sürücüye yardımcı bir dizi güvenlik ve sürüş asistanı ile geliyor.

En çok beklenen gelişmeler ise kaputun altında gerçekleşiyor. PSA grubunun en yeni motorlarına ev sahipliği yapacak 2015 DS5, aşağıdaki seçenekleri sunacak.

  • 165 HP (121 kW) maksimum güç, 240 Nm (177 lb-ft) maksimum tork üreten 1.6 litrelik benzinli THP 165
  • 120 HP (88 kW) maksimum güç, 300 Nm (221 lb-ft) maksimum tork üreten 1.6 litrelik dizel BlueHDi 120
  • 180 HP (133 kW) maksimum güç, 400 Nm (295 lb-ft) maksimum tork üreten 2.0 litrelik dizel BlueHDi 180

Ayrıca 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip, 163 HP güç üreten 2.0 litrelik turbodizel ve 37 HP güç üreten elektrikli motor kombinasyonlu hibrit model de sunulacak. Tüm bu motorlar 6 ileri manuel şanzımanın yanında, güncelleştirilen 6 ileri otomatik şanzıman ile birlikte satın alınabiliyor.

Makyajlı Citroen DS5, Cenevre Otomobil Fuarı’nın ilk gününde (3 Mart 2015) tanıtılacak.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Benim düşüncem vites topuzu bir arabanın iç dizaynını önemli derecede olumlu etkileyen bir unsur. Daha önceki otomatik vites tam bir fiyaskoydu fakat 5.fotoğrafta gördüğüm kadarıyla çok şık durmuş.

  2. haberi hazırlayan arkadaşa ufak bir hatırlatma: artık citroen ds olarak geçmeyecek bu aracın adı. Citroeni çıkardılar. Fotolarda da görülüyor zaten. Bundan böyle yalnızca DS olacak ismi. Toyota ile Lexus hesabı, PSA da kendi premium markasını oluşturuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu