Haberler

Tüfekler bagaja




Audi, Cenevre Otomobil Fuarı’nda detaylarını açıklayacağını Prologue konseptinin tanıtıcı fotoğraflarını yayınladı.

Bu araçla Audi kendisine Mercedes-Benz CLS Shooting Break modelini rakip almış. Shooting break adı, 19. yüzyılın sonlarına doğru Britanya adasında düzenlenen av partilerinden gelmiş. Shooting kelimesi silahla atış yapmak, break kelimesi ise artık arabaları atlardan ayırdık anlamında kullanılmış. Daha sonra bu isim station wagon otomobillerle özdeşleşmiş. İlk örneklerinden birisi de 1910 model Rolls-Royce Silver Ghost Shooting Brake modelidir.

Audi bu yeni tasarım anlayışını gelecekte yapacağı A6, A7 ve A8 modellerinde de kullanacak. Araç uzun kasası, alçak tavanı, büyütülmüş altıgen ızgarası ve 5 kollu bıçak şekilli jantları ile ön plana çıkıyor. Ayrıca ön tarafta matrix LED aydınlatmalar, arkada birleşik LED aydınlatmalar, arka camın üstüne gizlenmiş spoiler ve büyük altıgen şekilli egzozlar çok şık bir görünüm kazandırmış. Aracın içerisinde bol miktarda OLED dokunmatik özellikli ekran bulunacak ve artık fiziksel düğmelere yer verilmeyecek. Detayları 2015 Cenevre Otomobil Fuarı’nda öğreneceğiz.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu