FeaturedHaberler

Alfa Romeo gelecek yıl Formula 1’e dönüyor!




İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, 32 yıllık aranın ardından gelecek sezon Sauber ile Formula 1’e geri döneceğini duyurdu. İki köklü ekibin birleşmesi ile ilgili detaylar haberimizde!

Alfa Romeo, 32 yıl sonra Formula 1’e geri dönüyor!

İsviçre merkezli Formula 1 ekibi ile uzun süredir görüşmeler sürdüren Ferrari, Alfa Romeo markasını şampiyonaya geri döndürdü. Sauber’in yaptığı açıklamayla takım önümüzdeki yıl güncel Ferrari motoru kullanacak, ancak motorda Alfa Romeo etiketi yer alacak. Bununla beraber gelecek sezondan itibaren takımın adı “Alfa Romeo Sauber F1 Team” olarak anılacak.

Ferrari CEO’su Sergio Marcihionne, “Sauber anlaşması Alfa Romeo markasının yeniden yapılanmasında önemli bir etken olacak.” şeklinde konuştu. Marcihionne sözlerinin devamında, “Alfa’nın 30 yılı aşkın yer almadığı F1’e güçlü şekilde geri dönmesine yardımcı olacağız.” ifadelerini kullandı.

Sauber CEO’su Pascal Picci ise Alfa’nın ideal bir ortak olduğunu vurgulayarak, iki tarafın birbirinden teknoloji ve mühendislik anlamında veri alışverişinde bulunacağını ifade etti. Ekibin gelecek sezon Ferrari gelişim programı pilotları Charles Leclerc ve Antonio Giovinazzi ile yarışması bekleniyor.

Alfa’nın başarılarla dolu Formula 1 tarihi

Alfa Romeo, 2000’lerin başında küçülmeye gittiği için motor sporlarından uzun süredir uzak kaldı. Ancak İtalyan markanın Formula 1 macerası bir hayli eski. Juan Manuel Fangio, Nino Farina ve Riccardo Patrese gibi isimler ile yarışan takım, 1950 ve 1951 yıllarında iki kez dünya şampiyonu olmuştu.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Formula 1’e dönmesi harika bir haber ama şu Fiat’tan kurtulmaları gerek. Uconnect sistemleri resmen çöp.

  2. Yakışır Alfa’ya. Alfa ne zaman Fiat’tan kurtulursa işte o zaman kendi çizgisini bulur. Umarım Alfa Renault’ya Ferrari de Volkswagen’e satılır. Alfa Romeo ve Ferrari Fiat’ta harcanıyor

    1. Renault’a satılmasın, bence Ferrari, Alfa ve Maserati tamamen Fiattan kurtulup kendi içinde atıyorum FMA Group adı altında kendi içinde devam etseler de olur. Alfa’nın satışları artıyor. Ferrari desen zaten özel bir marka sattıkları her araba değer kaybetmeden her zaman değerleniyor. Maserati de eh fena değil onun iyice elden geçmesi lazım gene de.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu