Haberler

Akıllara zarar




Bentley, yenilenen ‘Continental GT’ ve ‘Flying Spur’ modellerini Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtacağını açıkladı.

Continental GT serisi ile başlayacak olursak, makyajlı modelde birçok yenilik bulunuyor. Üzerinde yeni havalandırma delikleri bulunan daha küçük bir radyatör ızgarası ile yenilenen ön tampon ve daha belirgin olan çamurluklar ilk olarak göze çarpıyor. Aracın arka tarafında ise bizi, yenilenen bagaj kapağı, genişletilen ve yeniden tasarlanan arka tampon ile 20-21 inç yeni jantlar karşılıyor. Araç bu ek özellikler ile artık çok daha sportif ve modern bir görünüşe sahip.

Aracın içine girdiğimizde ise İngiliz markasının ‘daha ergonomik ve spor odaklı’ dokunuşlar yaptığı gözlerden kaçmıyor. Aracın gösterge panelindeki yeni kadranlar, yeni siyah vites kolu çerçevesi, orta konsolda yeni dekoratif unsurlar ve üzerinde daha küçük vites kulakçıkları bulunan direksiyon simidi ile makyajlı Continental GT, iç mekanda da çok modern ve şık görünüyor. Aynı zamanda arka koltuklar arasındaki yeni kol dayama ve saklama bölgesi, firmanın seyahat eden yolcuları da unutmadığını gösteriyor.

Continental GT W12 varyantlarının 6.0 litrelik twin-turbo motorunda da bazı değişiklikler meydana geldi. Yapılan yeni düzenlemeler ve geliştirmeler ile motorun beygir gücü ve torkunun yükseldiğini görüyoruz. Yeni W12 motoru maksimum 590 beygir güç (575HP yerine) ve 720 Nm tork (700Nm yerine) üretiyor. Bu düzenlemeler ile aracın yakıt ekonomisinin de %5 oranında gelişme gösterdiği fabrika tarafından açıklandı. Ayrıca şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, aracın yakıt tüketimini azaltmak için gerektiğinde 12 silindirli motorun 6 silindirinin kullanılmasını sağlayan değişken hacimli bir motor sistemi üzerinde çalışılıyor.

Yeni 4-kapılı Flying Spur ise hem V8 hem de W12 motor seçeneklerinde geçerli, 3 farklı-20 inç jant seçeneği ile birlikte geliyor. Ayrıca Flying Spur W12 için, opsiyonel olarak sunulan 21 inç jant paketi de yer alıyor. Aracın iç mekanına gelecek olursak, modern grafikler kullanılan yeni gösterge paneli ve daha sportif bir tasarıma sahip olan yeni direksiyon simidi gözümüze çarpıyor. Bunların yanında, Flying Spur’de yerleşik bir Wi-Fi hotspot sistemi de yer alıyor.

Maksimum 625 beygir güç ve 800 Nm tork üreten W12 motoru, değişken hacimli sistemin kullanılması planlanıyor. Bu sistem ile araç artan ağırlığına rağmen azalan emisyon değeri (333 CO2 gr/km) ile dikkat çekiyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu