Haberler

İngiltere’de Japon çıkarması




Şehir içi kullanım odaklı olarak tanıtılan ve gerek tasarımı gerek teknik altyapı anlamında bu yönde geliştirilen yeni Suzuki Vitara geçtiğimiz Ekim ayında Paris’te tanıtılmıştı. Bu ay ise Birleşik Krallık’ta tüketicilerle buluşan yeni Japon katanası’nın fiyatı ise 13,999 Pound’tan başlıyor. Türkiye’de ise vergiler ve distribütörün belirleyeceği fiyatı kestirmek zor, satışı bile olacak mı ne yazık ki şüpheli bir durum. Türkiye’de oldukça etkisiz bir dönem geçiren Suzuki’nin Türkiye’den çekilmesi bile kulaktan kulağa dolaşan bir iddia.

Yeni Vitara standart olarak önden çekişli geliyor ancak bu yeni crossover otomobili opsiyonel olarak dört tekerden çekişli sistemle ile de alabiliyorsunuz. Suzuki’nin bu yeni sisteme koyduğu ad ise: ALLGRIP.

6.000 devirde 120 beygir güç üreten 1.6 litrelik benzinli motor 156 Nm torka sahip. 1.6 litrelik 120 beygir güç üreten bir de dizel motor bulunuyor. 1750 devirde bu motor 320 Nm tork üretiyor. Motorlara 5 ileri manuel şanzıman ve 6 ileri otomatik şanzıman eşlik ediyor.

Baz model SZ4’te standart donanım olarak 7 hava yastığı, 16 inç alaşım jantlar, DAB radyo, USB ve Bluetooth bağlantılar, hız limitörü, hız sabitleyicisi, mercek farlar, otomatik klima, ön ve arka elektrikli camlar geliyor. SZ-T donanımında SZ4’e ek olarak karartılmış arka camlar, akıllı telefon bağlantılı ses ve navigasyon sistemi, 17 inçlik alaşım jantlar gelmekte. Bu donanımlı aracın fiyatı 15,499 Pound.

En yüksek donanım SZ5’te anahtarsız çalıştırma sistemi, süet koltuklar, panoramik sunroof, fren destek sistem, adaptif cruise kontrolü, LED mercek farlar ve 17 inçlik  parlak jantlar eşlik ediyor. Donanıma bağlı olarak ek şehir paketi alınabilen Vitara’da krom kaplı sis farları, spoyler,  gövde kitleri bulunuyor.

Galeriden aracı inceleyebilirsiniz.

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Haberde bir yanlışlık var galiba. Suzuki 2 litrelik dizel motordan anca 90 beygir güç alırken 1.6 litrelik motordan nasıl 120 beygir alacak.

    1. Merhaba, bu konuyu sizin için araştırdım. 2011 yılında Fiat ile dizel motorlar konusunda anlaşması var. Geçtiğimiz aylarda da kendi dizel motoru çalışmasının birçok haberi var. Vitara’daki motor büyük ihtimalle multijet.

  2. 120 ps 320tork 1.6 dizel motor suzukinin 25 yıllık eksiği,bu motorla bırakın türkiyeden çekilmeyi satış rekoru kıracak vitara iddia ediyorum,altın çağını yaşayacak suzuki…Akıllı 4 çeker sistemi de kusursuzsa 2000 1.6 vitara sahibi olarak aracımı yenilemeyi düşünebilirim…97 ps 130 torkuyla 4L de arazide anırta anırta kullanmaktan kafayı yediriyor 1.6 benzinli.Bu yeni motorla 4h de bile arazide 320 torkun keyfini yaşayarak rahat rahat kullanabilirsiniz.Sabırsızlıkla bekliyorum…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu