Haberler

Botlarını giydi, araziye çıkıyor




Volkswagen yeni Passat’ın Alltrack versiyonunu tanıttı.

Passat Variant’ı baz alan yeni Alltrack’ın farkları artan 27.5 mm’lik yerden yüksekliği ile başlıyor. Daha sert görünmek adına çamurluk ve kapı altlarında plastik parçaların kullanıldığı model, yaklaşma açılarını arttırmak üzere yeniden tasarlanan ön ve arka tamponlara sahip. Ayrıca Volkswagen, zorlu koşullarda aracı korumak adına aracın altına paslanmaz çelik koruma plakaları koymayı da ihmal etmemiş. Tanıtım fotoğraflarında da Amarok Canyon‘da gördüğümüz Tarçın rengi tercih edilmiş.

Passat Alltrack, isteğe göre 4 tekerlekten çekiş imkanı sağlayan 4MOTION sistemini standart olarak sunuyor. Bu sayede normal yol koşullarında araç gücünü ön tekerleklere iletirken, daha fazla tutunma gerektiğinde Haldex bağlantısı devreye girerek çekişi arttırmak adına arka aksa da güç iletiyor. Standart diferansiyel kilidi hangi tekerlek daha çok tutunmaya sahipse gücü oraya iletiyor.

Volkswagen sürüş modlarına eklediği “Off Road” seçeneği ile aracın kaygan koşullardaki tutunma performansını arttırmak için gaz ve fren tepkilerini değiştiriyor. Ayrıca yokuş kalkış ve iniş destekleri de bu modda arazi performansını destekliyor.

Beklendiği üzere, Alltrack versiyonu Passat Variant’ta gördüğümüz motor seçenekleri ile geliyor. Bunlardan benzinli olanları 150 HP’lik 1.4 TSI ve 220 HP’lik 2.0 TSI iken dizel tarafında 150 HP, 190 HP ve 240 HP’lik güç değerlerine sahip 2.0 TDI seçenekleri sunuluyor. En güçlü benzinli ve dizel motor seçenekleri, Alman üreticinin viraj içindeki tekerleklere fren uygulayarak stabiliteyi arttıran sistemi XDS+ ile geliyor.

Volkswagen, Passat Alltrack’ı 2 hafta sonra Cenevre Otomobil Fuarı’nda ziyaretçiler ile buluşturacak.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu