Haberler

Yazın görüşmek üzere!




Honda’nın en popüler modellerinden Jazz’ın yeni neslinin fotoğrafları geçtiğimiz günlerde internete düştü, böylece bazı detaylarda da perde aralanmış oldu. Jazz önümüzdeki hafta Cenevre’de tanıtılacak.

2015 yazında Avrupa pazarında olması beklenen Jazz önceki nesline göre bazı değişiklikler içeriyor. Ön yüzünde yapılan değişiklikle aracın gövdesine doğru daha da uzanan yeni aydınlatma grubunun yanı sıra siyah parlak bir ızgara ile bütünleştirilmiş. Bu arada Jazz; Japonya, Çin, Kuzey ve Güney Amerika pazarlarında Fit adı altında satılıyor. Selefine göre 95 mm. uzayan Jazz’ın yeni dingil açıklığı da 30 mm. uzamış durumda.

Markanın Magic Seats adını verdiği sistem ve bu yeni boyuttaki büyümelerle sınıfında oldukça iyi çok yönlülük sağlıyor. Honda, Jazz için ‘sınıfının lider yaşam alanı, bagaj alanını’ vaat ediyor ki sahip olduğu 354 litrelik bagaj ile harika bir değeri yakalamış oluyor. Rakiplerine göre ortalama 50-60 litrelik bir artış söz konusu. Koltuklar yattığında bu kapasite 884 litreye ulaşıyor.

Modelde ayrıca Honda Connect adı verilen sistem de satın alınabilecek. Bu bilgi ve eğlence sisteminin merkezinde konsolda konumlandırılmış 7 inç boyutunda bir dokunmatik ekran bulunuyor. İnternet gezintisi, anlık haber ve trafik bilgisi, hava durumu sistemi ve internet müzik istasyonları bulunan sistem ile Honda, otomobil piyasasındaki dokunmatik ekran furyasına katılmış oldu.

HR-V ile aynı platformu paylaşacak Jazz’a 1.3 litrelik bir motor eşlik edecek. Honda’nın Earth Dreams Teknolojisi adı altında üretilen bu yeni güç ünitesinden 102 beygirlik bir çıkış alabilmeyi başarmışlar. 6.000 devir/dakika’da ise maksimum gücünü sunan motor 6 ileri manuel şanzıman veya CVT şanzıman ile satın alınabiliyor.

Yeni Jazz’da ayrıca İleri Sürücü Asistanı Sistemi opsiyonu ile satın alınabiliyor. Orta mesafeli radar ve kamera ile otomobil sürücüye yardım edecek. Baz donanım dışında standart olarak gelen Akıllı Hız Asistanı, Çarpışma Uyarı Sistemi, Şerit Takip Sistemi, Trafik İşareti Algılama Sistemi ve diğer destek sistemleri dikkat çeken noktalar arasında. Önümüzdeki hafta Jazz hakkında çoğu şey Cenevre’de paylaşılacak.

Galeriden aracı inceleyebilirsiniz.

 

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. honda jazz benim en sevdiğim araba yaa. milyar dolarımda olsa günlük kullanım için mutlaka birtane honda jazzım olurdu 🙂

  2. şu araç gelsın ama 1.0 turboyla 1.3 103 beygırı ne yapalım? ayrıca gelsın de şu malum sitedeki sıfırı zamanında full 49.000 olan aracın 58.000 tl ısteyen angutların fıyatı da rayına girer.

  3. Android 4.0.4 işletim sistemi olacak ekranda. Bir önceki modelde 399 litre bagaj hacmi vardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu