Haberler

Büyümüş de küçülmüş!




Emisyon regülasyonlarının gittikçe sıkılaştığı dünyamızda üreticilerin imdadına küçük turboşarjlı motorlar koşuyor. Dişli rakiplerine karşı Kia’nın kozu ise yeni turboşarj destekli 1.0 litre 3 silindirli T-GDi motor.

Cenevre’de Cee’d GT Line ile birlikte duyurulan motor 118hp güç ve 172 Nm tork üreten Kia’nın yeni 3 silindirlisi 2015’in 4. çeyreğinde şimdilik sadece Cee’d ile satışa çıkacak. Motorun diğer modellere de gelmesi bekleniyor.

Motor hala Avrupa’da yakıt tüketimi sertifikasına sahip değil ancak Kia’nın hedefi motorun güncel 1.6 litre 4 silindirli ve direkt enjeksiyonlu GDI motordan 15% civarında daha az yakıt tüketmesini sağlamak. Bu hedefi gerçekleştirmek için Kia boş durmamış. Lazerle oyulmuş yakıt enjeksiyon delikleri, ayrı termostatlara bağlanmış silindir başlıkları ve motor bloğu Kia mühendislerinin parçalarının sıcaklıklarını ayrı ayrı düzenleyerek maksimum verimliliğe ulaşmasını sağlamış. Ayrıca egzoz manifoldu da düşük sıcaklıklarda rahatlıkla ilerleyebilmek için yeniden dizayn edilmiş. Cee’d GT Line modelinde Start/Stop sistemi standart olarak sunulacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu