Haberler

Şanzımanı bile yok!




Daha önce sızdırılan bilgilerinden bahsettiğimiz Koenigsegg Regera’nın tüm özellikleri ortaya çıktı. Şimdiye kadar eşi benzeri görülmemiş yeni Koenigsegg Regera’nın her özelliği bir devrim niteliğinde. Oldukça karışık ve ilgi çekici teknik özelliklere sahip aracın tasarımı ise her Koenigsegg’de gördüğümüz sıradışılığa sahip.

Koenigsegg tarafından “dünyanın en güçlü megacar’ı” olarak adlandırılan yeni Regera’nın teknik özelliklerini yorumlayacak sadece tek bir kelime var, “mühendislik harikası”. 1500’den fazla beygire sahip araçta 5 litrelik V8 benzinli motora tam 3 adet elektrikli motor eşlik ediyor ve bu elektrikli motorlar toplamda 700 beygirin üzerinde güç üretiyor. Araç 0’dan 100 km/h hıza sadece 2.8 saniyede çıkabilirken 0’dan 400 km/h hıza ise 20 saniyenin altında ulaşabiliyor.

Yeni Regera’yı sıradışı yapan bir etmen var ki 1500 beygir gibi devasa bir güce sahip olmasını bile ikinci plana atıyor. Koenigsegg Regera’nın bir şanzımanı yok. Evet, şimdiye kadar üretilmiş her aracın aksine Koenigsegg Regera’da şanzıman olarak adlandırılacak hiçbir şey yok. Onun yerine Koenigsegg’in KDD (Koenigsegg Direct Drive) adını verdiği bir sistem var. Regera bu sistem sayesinde elektrikli araçlarda olduğu gibi bir şanzımana ihtiyaç duymuyor ve gücünün tamamını her saniye eşit oranda yola aktarıyor.

İsveç’in gurur kaynağı olarak anılan ve adeta bir mühendislik harikası olan yeni Koenigsegg Regera, Pisagor Nümeroloji’sinde “egemenlik, kontrol ve başarı” anlamına gelen sayı kadar yani 80 adet üretilecek.

Umut

Otomobil tutkum 3 yaşındayken annemin bana aldığı 1:24 ölçekli Ford Ka'ya karşı duyduğum sempati ile başladı ve büyüyerek devam etti, en son mühendislik okumama sebep oldu. Ayaklarım pedallara, kollarım direksiyona yetiştiğinden beri tekerleği olan herhangi bir araçtan aldığım hazzı başka hiçbir şeyden alamaz oldum. 2012'den beri hayranlıkla takip ettiğim Otopark ailesine 2014 sonunda katılmam hayatımda yeni bir sayfa açtı.

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. Bu deli iş makina belli ki daha çok accerelation düşünülerek tasarlanmiş. Vites olmadan diger sartlarda bir anlami yok ki 🙁 butun 0 400 mü yapacak bunu alan adamlar:)

  2. Christian von Koenigsegg isminin olduğu yerde her çeşit delilik mümkündür. Bu arada bunca çılgın aracın yaratıcısı günlük hayatta Tesla Model S kullanıyor, elektriğe ilgi duymasına şaşırmamalı.

      1. O kablo yerinin nasil acilip kapandigini gordukten sonra bu fikrinin gidiceginden eminim 😀

  3. 0-100 arası V8 sonrasını elektrik motorları devralıyor heralde şanzıman olmadan.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu