Haberler

Cenevre’de gotik Alman şovu!




Seat’ın Leon ST için tanıttığı 280 beygirlik Cupra modelinin yanında kardeş firma Volkswagen ateşli kompakt sınıfı için Golf GTD Variant’ı tanıttı. 2.0 litrelik TDI motordan gücünü alan GTD Variant 184 beygirlik bir güce sahip. Avrupa pazarı için başlangıç fiyat 31.975 Euro olan otomobilin Türkiye fiyatı için bir tahminde bulunmak oldukça zor. Distribütör firmanın izlediği fiyat politikası ve Golf GTI fiyatını baz alırsak 130.000 ile 140.000 arasında bir fiyat etiketiyle karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz.

Bu 2.0 litrelik motorun Volkswagen ailesinde 2 yıldır üretimde yer almasına rağmen bugüne kadar hiç Variant modelinde kullanılmamıştı. GTI ile çok benzeyen tasarımını öldüren detay ise otomobilin egzoz sesi. Çıkardığı ses ile gerçek bir performans otomobili olmayacağı kesin ancak performans değerleri gerçekten göz kamaştırıcı. Golf Variant GTD’nin iki rakibi bulunuyor: BlueHDI motorlu 180 beygirlik Peugeot 308 GT ve TDCi motorlu 185 beygirlik Ford Focus ST.

7.9 saniyelik 0-100 değeri ile rakiplerinden daha hızlı olan GTD Variant karşılık Peugeot %10’luk daha az bir yakıt tüketimi vaat ediyor. Ancak böyle performans odaklı otomobillerde kim ekonomi yapmak isterki?

Görünüm olarak her müşterinin tercihlerine göre değişse de GTD Variant rakiplerine göre biraz daha sönük tasarıma sahip. Özellikle Focus ST’deki agresiflik ve 308 GT’deki şıklık ile lüks görünüm ile bazı insanlar için önemli kriter olabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=YXDdO1y1yGA

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu