Haberler

Fransız öpücüğü Cenevre’de




Yenilenen DS5’in ardından Citroen Cenevre’de yeni DS3 Cabrio ve DS4 modellerini tanıtıyor. 1955’ten 1975 yıllarına kadar DS marka otomobileri üreten Citroen ciddi yenilikçi teknolojileri bu otomobillerde kullanmış, kaliteli araçlar üretmişti. Tasarımlarıyla da gönülleri fethediyordu. DS harfleri Fransızca’da “Tanrıça” anlamını taşayan “Deyesse” kelimesinden geliyor. Marka kendini Fransız Otomobillerinin tanrıçası olarak tanıtmıştı.

Renkli kumaş tavana kavuşan DS3 Cabrio’daki diğer yenilikler Xenon mercek farlar ve farlara entegre gündüz LED sürüş farları oldu. Biraz daha süslenen DS3 Cabrio konusunda Citroen’den daha fazla yenilik beklememek elde değil zira bu kasa 6 yıldır piyasada. Tasarımı çok güzel olan bir otomobil ergonomi konusunda problemleri aşılsa tadından yenmezdi diyebilirdik. Aydınlatma grubunda 3 boyutlu efekte sahip DS3 Cabrio gözlerimizi kamaştıracak gibi görünüyor.

Güç üniteleri konusunda Euro6 standardına kavuşan motorlar BlueHDI 100 ve BlueHDI 120 olmak üzere iki dizel ünitede müşterinin talebine sunuluyor. Turbo benzinli bir modelin de üretimde olmasının gündemde olan DS3’teki bu gelecekteki motor Cooper S tabanlı 207 beygirlik bir motor olacak.

Cenevre’den birkaç kare:

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. bugün öğle saatlerinde Brandium AVM oralarda Muhip reizi gördüm sanki durdum o mu değilmi çokta benzettim uzaktan oydu sanırım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu