Haberler

WRC kan kaybından kurtuluyor mu?




“Dieselgate” skandalının kurbanlarından biri olarak sonlandırılan Volkswagen’in ralli programı yeniden canlanıyor. Frank Welsch’in verdiği bilgilere göre 2017 Polo WRC şampiyona için homologasyon alabilir.

Görülen o ki her ne kadar VW bir önceki açıklamasında WRC’den çekileceğini duyurmuş olsa da mühendisler çalışmayı bırakmamışlar. 2017 Polo WRC’nin testleri geçmiş şampiyon Marcus Grönholm pilotluğunda geçtiğimiz hafta tamamlayan ekip maalesef kendi başına yarışmayı düşünmüyor. Fakat her ne kadar yeni Polo WRC’yi fabrika takımının ellerinde göremeyecek olsak da özel takımlar büyük ihtimalle geçtiğimiz yıllardaki başarısını da göz önünde bulundurduğumuzda yeni Polo WRC ile oldukça ilgili olacaklardır.  

Welsch ayrıca yaptığı açıklamada henüz kesin kararı vermemiş olduklarını fakat çalışmaların %99 tamamlandığını ve bu durumda kendileri yarışmasalar bile yeni otomobilin geliştirme aşamasını tamamlamanın mantıklı olduğunu belirtti.

Welsch ayrıca gelecek planları arasında bulunan ilginç bir bilgiye değinerek tamamen elektrikli rallycross otomobilleri için bir şampiyona çalışması içerisinde olduklarını ve konuya sıcak baktıklarını sözlerine ekledi.

 

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu