Haberler

Ayağının altında ufaklıklar istemiyor




Volvo V40’a küçük kardeş geliyor. Gelecek jenerasyon V40 ile birlikte geliştirilecek olan CMA platformu sadece XC40’a hayat vermeyecek. Geliştirilecek olan yeni şasinin daha küçük Volvo’lara da yolu açması planlanıyor. Bu sayede ürün gamını genişletecek olan Volvo B segmentinden de pay almak istiyor. Fakat İsveçli üreticinin önünde büyük bir problem bulunuyor. Volvo V40’dan daha küçük bir otomobil üretmenin en büyük gurur kaynakları olan güvenlik standartlarını istenilen seviyelerin altında kalmasına sebep olabileceğinden çekiniyor. Durum böyle olunca Volvo çareyi bu küçük segmentteki modelleri sahibi Geely’nin amblemi ile piyasaya sürmek olarak görüyor. Bu durumda Volvo’nun güvenlik departmanın başındakiler derin bir nefes alabilirler. Çünkü bu küçük otomobiller her ne kadar Volvo standartları için biraz zayıf kalacak olsalar da Geely için büyük bir ilerleme niteliği taşıyacaklar.

Şuanda Gothenburg, İsveç’teki Volvo-Geely tesisinde geliştirilmeye devam edilen yeni CMA platformu, aynı zamanda Volvo için yeni bir başlangıç anlamına geliyor. Ford temelli platformların sonunu getirecek olan CMA platformunun en erken 2018’de XC40 ile birlikte yollarda olacağı tahmin ediliyor. V40 ile aynı güç ünitelerini kullanacak olan XC40, 4×4 ve 4×2 seçenekleri ile piyasaya sürülecek.

Volvo ayrıca V40’ın performans odaklı bir hot hatch versiyonunu da piyasaya sürmeyi planlıyor. Daha önceden tanıtılan 2.0 litrelik 450 Hp gücündeki 3 turbolu Drive-E motor konseptinden güç alması beklenen V40 kompakt sınıftaki hot hatch piyasasını fena halde kızıştıracak gibi duruyor.

Volvo’daki değişiklikler bunlarla da bitmiyor. Model isimlerini de müşteriler tarafından daha anlaşılabilir bir hal alması amacı ile değiştirmeyi planlayan Volvo, artık sadece SUV sınıfına giren modelleri XC kodu ile adlandıracak. Bu da aslında station wagon olan XC70 modelinin yeniden adlandırılması anlamına geliyor. Gelecek jenerasyonları ile birlikte XC70, V90 Cross Country adını alırken, S80 ise S90 adını benimseyecek.

Bu da demek oluyor ki gelecekte tüm Volvo’lar rakamlarını bulundukları segmente bağlı olarak alacaklar. 40 kompakt, 60 orta ve 90 ise büyük sınıf otomobilleri temsil edecek.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. bu strateji tutmaz. volvo amblemi olmaz ise o arabalar TR’de satmaz. Diger ulkeleri bilemeyiz tabi..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu