Haberler

Pirelli üzdü




Ünlü İtalyan lastik üreticisi Pirelli, Çin’in devlet şirketi olan ChemChina tarafından 7.1 milyar Euro karşılığında satın alındı. Dünya’daki en büyük beşinci lastik üreticisi konumunda olan Pirelli bugüne kadar Formula 1’den WRC rallilerine kadar her otomobil yarışı klansmanlarında otomobillerin en büyük yardımcılığını üstlendi.

Aldığı hisselerin %26.2’sini hisse başı 15 Euro olmak üzere Cam Finanziaria tarafından alırken, geri kalan hisseleri halka açarak satışını gerçekleştirecek. Böylece yapacağı maliyetleri şimdiden karşılamış olacaklar. Pirelli’nin merkezinin İtalya’da kalacağı, kamyonet ve diğer endüstri üretimindeki bölümler ise Çin’in en büyük lastik üreticisi AEOLUS şirketine taşınacak.

%6 satış artışıyla net kârını 833 milyon Euro’ya çıkartırken, vergisiz 2014 cirosu da 6 milyar Euro oldu. Asya pazarına böylece güzel bir açılma şansı yakalayan Pirelli’nin rakipleri Michelin ve Continental’in ne gibi hamleler yapacağı ise merak konusu.

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu