Haberler

Mitsubishi’den dev itiraf




Japon otomobil üreticisi Mitsubishi, geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan yakıt skandalına yönelik yeni açıklamalar yaptı. Şirketin yöneticileri yakıt konusunda yetkilileri 1991 yılından bu yana ‘kandırdıklarını’ itiraf etti.

Şirketin araçlarına yönelik yapılan araştırmalar da modellerin yakıt ekonomisi konusunda 1991 yılından bu yana yanlış bilgilerin paylaşıldığı ortaya çıktı. Daha önceki açıklamalarda, hileli açıklamalara maruz kalan araç sayısı 600 bin olarak açıklanmıştı.

Mitsubishi Başkanı Tetsuro Aikawa gazetecilere yaptığı açıklamada, şirkete yönelik araştırmanın devam ettiğini söyledi ve kanunlara aykırı başka düzensizliklerin de ortaya çıkma ihtimali olduğunu söyledi. Başkan, şu aşamada şirketin asıl bir hareket planı olduğunun belirsizliğini koruduğunu da itiraf etti.

Aikawa, çalışanların neden böyle bir hileye başvurduğu konusunda da bilgisi olmadığını ifade etti.

 

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Aslında japon halkını kandırmış.Amerikadaki yakıt tüketimini hesaplama ölcütlerini Japonyada uygulamış

  2. çoğu firma verdiği değerlere yaklaşamıyor bile. mitsubishi ile aksine tutturuyodum ortalamayı.

  3. Hep diyorum tekrar diyeceğim, aracımın fabrika verisi ş içi 8.2 litre, ben 6.5-7 arası geziyorum, eğer buysa yalan böyle yalana kurban olurum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu