Haberler

“Bir numara”da dönüm noktası




Gazetecilerden aktarılan son raporlara göre son zamanlarda üst üste birden çok iş toplantısına katılan F1 CEO’su Bernie Ecclestone, şu sıralar pistteki Mercedes hakimiyetinden, F1’i bitirme noktasına getiren yeni kurallardan yakınıyor ve F1 işinden çıkmakla bulunduğu iş grubunu tehdit ediyor. Ecclestone’dan çoğu F1 hayranı olarak yıllardır nefret ediyoruz. Tutarsız davranışları, kararları ve eleştirdiği kuralları kendi onayından geçmesine rağmen bu şekilde kendisini aklamaya çalışmak da farklı bir yaklaşım olsa gerek.

Auto Motor und Sport ve diğer birçok otomobil kaynaklarından aktarılan bilgiler ise Red Bull’un önemli adamı milyarder Dietrich Mateschitz, Red Bull’u ve Toro Rosso’yu satıp F1’i yöneten CVC grubunu satın alıp yönetimi ele geçirmek istiyor.

“Büyük bir memnuniyetle.” diyerek bu fikrin iyice önünü açan Ecclestone, Malezya’da yaptığı açıklamalara devam ederek: “İş dünyası böyle. Al ve sat üzerinden dönen bu sistemde her şirket satılmalıdır. Eğer CVC’ye güzel bir teklif gelirse eminim satacaklardır. Satmak zorundalar.” dedi 84’lük dede.

Bunun üzerine Ecclestone’un eski dostu Red Bull’un patronu Christian Horner’e yöneltilen sorulara karşılık: “Red Bull, Formula 1’i yönetmeyecek.” dedi. Yani yarışın yönetiminde görev almayacak olan şirket takımlara sponsorluk yapmaya devam edecek.

“Red Bull bildiği işi, desteklemeyi sürdürecek. Zaten şu kurallar yüzünden işler iyice zor ve maliyetli oldu. Neden yönetime geçip böyle bir riskli işi yürütelim?” diyen Horner, F1 için devralma konusunda RedBull’un kesinlike görev almayacağını da net bir şekilde ortaya koydu.

Hepimizin sevdiği, geçmişte haftasonlarında bile erken kalkmamıza neden olan bu dünya mucizesi yarışları öldüren sistem umarız değişir ve o eski günlerine döner.

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Red bull üst üste şampiyonluklar yaşarken herşey onlar için güllük gülistanlıktı, iki sezon tökezleyince ayrılma düşüncesi ortaya çıkınca insan yılların yarışçı takımlarını ve onların yarışçı ruhlarını daha iyi anlıyor Williams yıllardır o eski şaşalı günlerini arıyor ama hala devam ediyor, Mclaren büyük bir risk alarak şampiyon olan Mercedes motorunu bırakıp hondaya geçti ve durumları fiyasko ama ayrılmanın lafını bile duymadık, Ferrari kaç yıldır bu sezonun hasretiyle yandılar ama ayrılık yerine başka çözümler ürettiler. Red Bull’un olaya bu şekilde yaklaşmasını gerçekten bir yarış sever olarak kabul etmek istemiyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu