Haberler

Nissan, Micra’yı hot hatch yaparsa




Öncelikle belirtmeliyiz ki Nissan Micra’nın hot hatch versiyonuyla ilgili henüz resmi bir bilgi yok, ama olsaydı hiç de fena olmazdı hani.

Yeni Micra, Paris Otomobil Fuarı‘nın hatlarıyla en ilgi çekici B sınıfı araçlarından biri olmayı başardı. Otomobilin dizaynını görenler “neden Micra hot hatch olmasın ki?” sorusunu sormaya başladılar. X-Tomi Design da insanların bu sorusuna bir yanıt verme sürprizi yaptı ve Micra’yı kendi çizimleriyle ateşli hatchback haline getirdi.

Tasarımcı ön bölümün alt kısmına daha geniş bir hava girişi eklemiş, böylece aracın ön profilindeki V şeklindeki dizayn daha da öne çıkmış. Bu detay, Nissan’ın kaput ile birleşen V Motion isimli ön ızgarası ile harika bir uyum yakalamış. Keskin kenarlı LED’ler sis farlarının yerini alırken, fren soğutma kanalları için açılan birkaç yarık da dikkat çekiyor. Yan marşpiyellerin alt bölümündeki kırmızı ton, beyaz gövde rengiyle çok güzel bir ikili oluşturmuş. Kabindeki ve ayna kapaklarındaki siyah döşeme tonları tatlı “zıtlığı” daha da vurgulamış. Arka tarafta bulunan karartılmış farlar agresifliği arttırırken, ucunu görebildiğimiz rüzgârlık bu karaktere dikkat çeken “ayrıntıda gizli” bir detay.

Elbetteki bu şimdilik X-Tomi Design’ın konsepti olduğu için kaputunun altında nasıl bir ünite yer alacağı tamamen bizim hayal gücümüze kalmış bir durum. Nissan Juke Nismo RS‘de gördüğümüz 215 bg (160 kW) güç üreten, turboşarjlı ve dört silindirli 1.6 litrelik motor; standart olarak sunulan 90 bg’lik (66 kW) 0.9 litrelik, turbo beslemeli ve üç silindirli ünitenin yerini alabilecek en iyi aday olmakla birlikte modelin adı da ‘Nissan Micra Nismo‘ olabilir pek tabi.

Nissan henüz yeni Micra Nismo’ya dair bir açıklama yapmış değil ancak bu, böyle bir şeyin olmayacağı anlamına gelmiyor. Eski Nismo patronu Darren Cox markadan çok sayıda yüksek performanslı model geleceğini söylemişti. “Hitap ettiğimiz pazar için iyi olduğunu hissetmediğimiz sürece ekstra model çıkartma konusunda fevri davranmayacağız” diyen Cox’un açıklamalarına bakacak olursak, gerçekten piyasaya çıkması durumunda yeni hatchback modelinin daha ateşli versiyonu gerçekten çok özel olabilir, ne dersiniz?

 

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu