Haberler

2017 Cadillac XT5 yeni kabuğu ile LA’da sahnede




Cadillac kapsamlı bir ürün gamı yeniliğinin tam ortasında. SRT modelinin yerini alan XT5, kanlı canlı bir şekilde LA otomobil fuarında karşımızda.

Yeni isimlendirme şeması altında CT6’ya katılan yeni model; GM’in Audi Q5, Bmw X3 ve Mercedes GLC gibi avrupalı rakiplerine karşı savaşacak. Öte yandan Lexus RX, Infinity QX50 ve Honda RDX gibi Japon rakiplerine karşı da amansız bir mücadele içinde olacak. Bu rakiplere ilaveten ezeli rakibi Lincoln MKX de unutmamak gerekli.

Burada gördüğümüz yeni modelin, yerini aldığı modele oranla kullandığı yeni tasarım dili ile daha yakışıklı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. İç mekanda ise yeni XT5 son teknoloji donanımlar ile ferah bir kabin sunmakta. Tasarımcı ve mühendislerin diyetinden de kurtulamayan yeni model selefine oranla 126 kg hafiflemiş.

Yeni modele can veren motor eskiden olduğu gibi gücünü 3.6L V6 üniteden alarak 8 ileri otomatik şanzıman ile dört tekerleğine iletiyor. Motor 310 hp güç ve 366 NM tork üretiyor. İlerleyen zamanlarda sürüş dinamiklerini göstermek için karşımıza çıkacak olan yeni model şimdilik LA otomobil fuarında karşımızda.

 

Gökhan Güldentekin

1986 Ankara doğumluyum 2004 yılında başladığım Bilkent Üniversitesi Mimarlık Fakültesini 2011 yılında tamamladım. Ardından Başkent Üniversitesinde yüksek lisans geldi. Şuanda uluslararası bir inşaat firmasında yönetici olarak çalışmaktayım. Eğitim sürecindeki rakamsal gecikmelerde açıkça ortaya koymaktadır ki otomobil tutkusu hayatımda her zaman ağır basmıştır.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bu makinaya bayılıyorum tam anlamıyla amerikan rahatlığını temsil eden kökenlerinin amerikan olduğu anlaşılan bi araç kesinlikle mükemmel şimdi detaylar biraz inceltilince. 10 n 5*

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu