Haberler

Geleceğe onun gözünden bakın




Google Glass öncüsü olduğu teknolojinin unutulmaya başlanan bir üyesi ola dursun teknolojinin kendisi popülerliğini korumaya devam ediyor. Fakat teknolojinin geliştiricisi bu sefer biraz beklenmedik bir isim. Augmented Vision adı verilen bu ilginç tasarımlı gözlüklerin sahibi yanlış duymadınız Mini.

Retro temelli markanın böyle teknolojiler ile çıkıp gelmesinin arkasındaki isim ise aslında BMW’den başkası değil. BMW Designworks tarafından geliştirilen gözlük Şangay Otomobil Fuarında görücüye çıkmaya hazırlanırken birkaç güzel özelliği de beraberinde getirecek gibi fakat şık bir aksesuar olmak bunlardan biri gibi durmuyor maalesef.

m3 “Sergilerdeki yeni tur rehberiniz Mini olabilir!”

Temel olarak Head-up display ve navigasyon fonksiyonlarını yerine getirmesi için tasarlanan gözlüğün işlevleri ise bunlar ile sınırlı değil.

Mini’nin yaptığı açıklamaya göre gözlüğün sahip olacağı fonksiyonların listesi aşağıdaki gibi:

  • Otomobilde bulunmasanız bile dilediğiniz yerden navigasyon için rota çıkarıp bu rotayı otomobilinize gönderebilirsiniz.
  • Bulunduğunuz konumdan otomobile gözlükteki navigasyon yardımı ile ulaşabilirsiniz. Aynı şekilde seyahat halinde iken navigasyon bilgilerini gözlüğe yansıtabilirsiniz.
  • Head-up display fonksiyonu ile sürat, hız limitleri gibi temel bilgileri takip edebilirsiniz.

m5“Park yeri bulmak için şahin gözlerine sahip olmaya gerek kalmayacak.”

  • Mesaj bildirimleri küçük bir ikon halinde verilirken dikkati dağıtmamak amacı ile bu mesajlar sadece sesli olarak dinlenebiliyor.
  • X-Ray görüşü özelliği A sütunları kapılar gibi görüşü engelleyen parçaları sanal gerçeklik ile yok ederek kör noktaları ortadan kaldırıp daha geniş bir görüş açısına sahip olmanızı sağlıyor.
  • Augmented Parking özelliği ile de yolcu tarafındaki yan ayna üzerine yerleştirilen kamera sayesinde kaldırımdan ne kadar uzakta olduğunuzu rahatlıkla takip edebileceksiniz.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu