Haberler

Arka koltuktan inmeyeceksiniz




Geçtiğimiz ocak ayında Volvo XC90’ın lüks versiyonu olacak olan XC90 Excellence’ı üreteceğini duyurmasının ardından ilk defa perdeleri araladı. Açıkçası ortaya çıkan ürün oldukça etkileyici ve konforlu görünümü ile Volvo’nun son dönemdeki Premium sınıftaki payını artırmaktaki arzusunu ortaya koyuyor. İç mekân her ne kadar oldukça kaliteli ve lüks olsa da Volvo gösterişten uzak sadelikten yana olan tasarım dilinden vazgeçmemiş ve ortaya son derece özel bir iç mekân ortaya çıkmış.

Dış tasarımda ise çok büyük değişikliklere gitmeyen Volvo B ve C sütunlarındaki özel krom kaplamalar ile XC90’ın sadeliğini korumuş. Esas değişikliklerin bulunduğu iç mekânda ise daha rahat bir ortam sunmak için dörtlü koltuk düzenine geçilmiş. Ön koltuklar gibi bağımsız olarak ayarlanabilen masaj ve havalandırma gibi fonksiyonları ile şımartan arka koltuklar yolcularını kesinlikle özel hissettirecek türden.

v4

“Orrefors tarafından üretilen kristal bardaklar el işçiliği ile özel hissettiriyor.”

Arkadaki yolcuların hizmetine sunulan özellikler koltuklar ile de bitmiyor. Artırılan diz mesafesinden yolcu koltuğuna doğru yakınlaştırılabilen dokunmatik ekranlara kadar birçok özellik sunan arka mekân katlanabilen sehpalar, ısıtıcılı ve soğutuculu bardak tutucuları, buzdolabı gibi diğer dikkat çekici özelliklere sahip.

Yolcularının konforunu etkileyen diğer bir konu olan ses üzerine de oldukça düşünen XC90 Excellence, güçlendirilmiş ses yalıtımı ve Pirelli’nin ses emisyonunu azaltan lastikleri ile birlikte geliyor. İç mekândaki gereksiz sesleri başarılı bir şekilde yok eden XC90 Excellence oluşan sessiz ortamı da Bowers&Wilkins tarafından üretilmiş olan 19 hoparlörü ile de oldukça etkili bir şekilde yeniden canlandırabiliyor. Tüm bunların yanı sıra standart iyonik hava temizleme ünitesi, ambiyant aydınlatma özelliği ve ekstra deri kaplamaları ile XC90 Excellence isminin hakkını veriyor.

Şangay Otomobil Fuarındaki tanıtımının ardından piyasaya sürülecek olan Excellence Volvo’nun bu güne kadar ürettiği en lüks modeli olacak ve bu unvanını layığı ile yerine getirecek gibi duruyor.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu