Haberler

İspanyollar aile geleneğini sürdürüyor




Seat yenilenen MPV modeli Alhambra’yı resmi olarak tanıttı.

Geçtiğimiz ay düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda Volkswagen’in Sharan ve Touran modellerini yenilemesinin ardından sıra Seat’ın aile aracına geldi. Yeni LED’li ön farlar, tasarımı yenilenen hava girişleri ve yeni jant seçenekleri gibi yalnızca bazı ufak kozmetik dokunuşlara ev sahipliği yapan Alhambra’nın yaşam alanına ilerlediğimizde krom detaylarla yenilenen konsol tasarımı ve yeni direksiyonu görüyoruz.

Gelelim asıl ciddi yeniliklerin yapıldığı yer olan kaputun altına. 3 farklı dizel ve 2 farklı benzinli motor seçeneği sunulan MPV’de ilk seçenek 155 PS (85 kW) güç üreten 2.0 litrelik TDI ünite. 100 km’de 4.9 litre yakıta ihtiyaç duyan bu motorun 150 PS (110 kW) ve 184 PS’lik (135 kW) güç değerleri sunan 2 farklı kardeşi bulunuyor. Benzinli tarafında ise 150 PS (110 kW) ve 220 PS (162 kW) maksimum güç üretebilen TSI üniteler sunulacak.

Tamamı Euro 6 emisyon standartlarını karşılayan motor seçenekleri, çift kavramalı DSG otomatik şanzıman opsiyonu ile tercih edilebilecek (giriş seviyesi dizel dışında). Seat, turbo destekli bu yeni motor seçeneklerinin öncekilerle kıyaslandığında %15 daha ekonomik olduğunu belirtiyor.

Easy Connect bilgi/eğlence sisteminin yeni sürümü ile sunulan Alhambra’da ikincil çarpışma freni (Multi Collusion Brake) standart olarak bulunurken, kör nokta uyarı sistemi ve DCC adaptif şasi kontrol sistemi opsiyonel olarak tercih edilebilecek.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu