Haberler

X4’e rakip




Mercedes-Benz, Şangay’da Concept GLC Coupe adlı bir SUV tanıttı. Üretim modeline çok yakın bir model olarak tanıtılan GLC Coupe; Mercedes’in BMW X4’e geciken cevabı niteliğinde ve önümüzdeki sene piyasaya sürülmesi bekleniyor. İkinci jenerasyon GLK baz alınarak geliştirilen otomobil, tasarım olarak GLE Coupe modelinin izinden gidiyor.

GLC Coupe, 4.73 metre uzunluğunda ve 2.83 metrelik bir aks aralığına sahip. 21 inçlik jantlar da dikkatleri otomobile çekiyor. Full LED ön farlara sahip otomobilde güneş ışını rengi boya ve koyu gri plastik detaylar da dayanıklılığı arttırıyor. Eğimli tavan çizgisi sayesinde otomobilin 1.60 metreden daha alçak olması sağlanmış ve gömülü kapı kollarıyla birlikte otomobilin akıcı tasarımına büyük katkıda bulunmuş.

Mercedes, GLC Coupe’nin arka tasarımından bahsederken markanın belirgin coupe mirasından izler taşıdığını söylüyor. Arkada 4 çıkışlı eksozlar ve LED arka farlar da GLE Coupe izlerini devam ettiriyor.

Bu konseptte güç V6 bi-turbo 3 litrelik bir motordan geliyor. 367 PS güç ve 520 Nm tork değerlerine sahip bu motor, 9 ileri otomatik şanzıman ve 4MATIC dört tekerlekten çekiş sistemiyle işbirliği yapıyor.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu