Haberler

SuperCar Lites 2015 Sezonuna Başlıyor




Dünyanın en hızlı gelişen ve her geçen yıl takipçi sayısı katlanarak artan motorsporları branşı rallikrosta 2015 Şampiyonaları başlıyor.

Tasarımı ve üretimi Avitaş Motorsport tarafından İstanbul’da yapılan SuperCar Lites yarış otomobilleri de her geçen yıl bilinirliğini artırmaya devam ediyor. 2015 yılında dört ayrı uluslararası şampiyonada yarışacak olan SuperCar Lites, kısa sürede elde ettiği başarıyla tüm dünyanın ilgisini çekiyor.

FIA Monster Energy Dünya Rallikros Şampiyonası, bu hafta sonu Portekiz’de gerçekleştirilecek yarışla 2015 sezonuna start veriyor. Tek marka olarak RX Lites sınıfında yarışan SuperCar Lites otomobiller de Portekiz’de sezona merhaba diyecek. FIA’nın 2015 güvenlik yönetmeliğine uygun olarak TOSFED tarafından homologe ettirilen SuperCar Lites otomobiller geçtiğimiz yıl gördüğü ilgi ve gelen talepler doğrultusunda bu sezon toplam 8 yarışta start alacak. İspanya ve Norveç’in de eklendiği takvimde yine Portekiz, İngiltere, İsveç, Kanada ve İtalya yer alıyor. 3-4 Ekim’de Şampiyona bir kez daha İntercity İstanbulPark’ta Türk motorsporları tutkunlarıyla buluşacak. FIA Dünya Rallikros Şampiyonası sezon boyunca tüm dünyada 58 TV kanalı tarafından canlı yayınlanırken, Türkiye’de NTV Spor Portekiz’le başlayacak maratonu tutkunlarla buluşturacak.

Amerika Birleşik Devletleri’nin en çok ilgi çeken serilerinden biri olan Red Bull Global Rallikros Şampiyonası da Mayıs’ın son haftasında başlayacak. 2015 yılında SuperCar Lites otomobiller GRC Lites olarak sezonun tamamında, toplam 12 yarışta start alacak. Hem seyirci ilgisi hem de tüm dünyaya yapılan canlı yayınlarla ilgi odağı olan GRC Lites Şampiyonlar yetiştirmeye devam edecek.

Her iki büyük şampiyonaya genç pilotlar yetiştirmesiyle ünlü İskandinav Rallikros Şampiyonası RallyX, bu yıl da sadece SuperCar Lites otomobillerle organize ediliyor. Toplam 5 yarıştan oluşan Şampiyona, rekabetin en üst seviyede gerçekleştiği ve onbinlerce seyirciyi piste çekme başarısıyla bu sezon da adından sıkça söz ettirecek.

Türkiye’de üretilip Avustralya’ya ihraç edilen ilk otomobil olma başarısını gösteren SuperCar Lites, 2015 Ağustos ayından itibaren yeni bir şampiyonaya imza atıyor. Avitaş Motorsport’un yaptığı uzun dönem anlaşmayla Sidchrome Extreme Rallikros Şampiyonası yeni kıtanın en gözde serisi olma yolunda gün sayıyor. Sydney’den önümüzdeki haftalarda başlayacak olan test günleri için şimdiden onlarca aday rezervasyon yaptırmış durumda.

Birleşik Krallığın motorsporları otoritesi olan MSA de geçtiğimiz günlerde başlattığı yetenek arayışı kampanyasını yaptığı anonslarla tüm ülkeye duyurdu. Yetenekli gençleri bir seri ön elemeler sonrasında gerçek bir pistte ve gerçek koşullarda deneyecek olan MSA, bu testler için SuperCar Lites yarış otomobillerini tercih etti ve bugüne kadar 150’ye yakın nitelikli başvuruyla bir çok mecrada haber olmayı başardı. Lydden Hill’de gerçekleşecek Dünya Rallikros Şampiyonası ikinci ayağı öncesi yapılacak bu testlerde birinci gelecek adayın tüm masraflarını karşılayacak olan MSA, Intercity Istanbul Park’ta yapılacak olan yarışta RX Lites sınıfında yeni yıldızını yarıştıracak.

Sadece teknik ve tasarım yönüyle değil rekabetçi gücü ve genç yeteneklerin Dünya Şampiyonalarında gösterdikleri başarılarla da kısa sürede kendinden bahsettiren SuperCar Lites, Avitaş Motorsport’un ve Türkiye’nin gururu olarak uzun yıllar dünya arenasında yerini sağlamlaştırma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu