Haberler

Aracınızın şarjı mı bitti?




Tesla, araçların evden şarj edilebileceğini açıkladı, üstelik güneş enerjisiyle.

Bildiğimiz duvar tipi prizden şarj edilebilen lithium-ion pilin genişliği 86cm (33.9inç), boyu 130cm (51.2inç) ve 1.8cm (7.1inç) yüksekliğe sahip. Tekli ve üçlü aşamalarla uyumlu olan pilin ağırlığı ise 100kg iken iç ve dış mekan şarjlarını mümkün kılıyor.

Bu pil iki şekilde sunulacak; birincisi 7 kWh (günlük kullanım için) ve ikincisi 10kWh (destekleyici uygulamalar için), ikisi birlikte 2.0 kW devamlı güç üretecek ve buna bağlı olarak da 3.3 kW zirve güce sahip olacak. Pil, 10 yıl garanti ile birlikte gelirken, ekstra 10 yıl garanti de opsiyonel olarak alınabiliyor. Tesla, kurulumunun AC/DC çeviricisi olmayan yerlerde bu konuda eğitilmiş bir teknisyen tarafından sağlanması gerektiğini vurguladı.

Tesla yaptığı açıklamada çoklu pillerin bir evin ihtiyacı olan enerji ile şarj edilebileceğini söyledi. Çoklu pillerin yaz sonlarına doğru hazırlanıp, teslim edileceğini duyururken 7 kWh modelinin fiyatını 3.000 $, 10 kWh’lık modelinin ise kurulum hariç fiyatını 3.500 $ olarak açıkladı.

aesert

Çocukluğunu halı üstüne kurduğu hayali pistlerde geçiren bir otomobil tutkunu. 1994 doğumlu. Muhasebe ve Finansal Yönetim öğrencisi.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu