Haberler

Yeni Corvette C8 ile kurallar değişiyor




C7’nin Corvette ailesine katılmasından henüz 3 yıl sonra, Chevrolet firması bir sonraki nesil Corvette için kolları sıvadı. 290 milyon dolarlık bir yatırım yapmayı düşünen ABD’li otomobil üreticisi, bu meblağı yeni Corvette’in teknolojik ve üretim süreci hususlarında kullanacak. İçinde bulunduğumuz aylarda, Kentucky’deki yerleşkede başlayacak olan çalışmalarda, 439 milyon dolarlık yatırımla 2017’nin sonlarına doğru tamamlanacak olan yeni boyahane de gündeme gelecek.

Bowling Green fabrikasında toplamda 729 milyon dolarlık bir yatırıma ulaşmayı hedefleyen Chevrolet için hedefler bir hayli büyük görünüyor. Son söylentilere göre yeni Corvette, 2018 yılının başında Uluslar arası Kuzey Amerika Otomobil Fuarı’nda örtüsünü kaldıracak ve aynı yılın sonunda da satışa sunulacak. Ortadan motorlu olarak tasarlanması düşünülen gelecek nesil Corvette’i yadırgayan müşteriler için belirli bir süre önden motorlu güncel Corvette de, yeni nesli ile aynı anda satışta olacak.

Ortadan motorlu Corvette sürprizine ilaveten birkaç gelişme daha bizleri bekliyor. Chevrolet’in söylediğine göre iki adet Corvette modeli daha Amerikan firma tarafından üretim bandına çıkacak. Bunlar, mevcut Z06 modelinden daha performanslı bir seçenek ve normal motora eşlik edecek elektrikli bir motorun kullanıldığı hibrit bir versiyon. Bir aksta içten yanmalı motorun kullanıldığı ve diğer aksta elektrik motorunun kullanıldığı modern yarış otomobili modasına uyan hibrit Corvette’i, ne yazık ki 2020’den önce yollarda göremeyeceğiz.

Konu hakkında üretim faaliyetlerini ve otomobil kalitesini artıracak aynı zamanda devamlılığını sağlayacak teknolojik ilerlemelere imza attıklarını söyleyen Kuzey Amerika Üretim Menajeri Arvin Jones, müşterilerinin menfaati adına dünya standartlarında ürünlere ve üretimlere her zaman devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu